Ha pardon çok yanlış anlamışım özür diliyorum.
Siz diyorsunuz ki benim rakibim ahrefs'ten sorgulayınca backlinklerime erişemesin.
.htaccess üzerinden site engelleme var. Bunu bir denesen hocam, sonucu da buraya yazarsan sevinirim.
Hatta ben senin için buradan söyleyim kodlarını.
Tek site engelleme;
Birden çok site engelleme;
B sitesine yukarıdaki denemeyi bi' yap derim ancak tabi bu backlinkler senin için çok önemli değilse yap.
Ya da kobay bir siten varsa işe yaramaz onda deneyebilirsin bir siteden link verip gözüktükten sonra engellersin.
deneyeceğim. Ama aHrefsden ziyade hiç bir yerde, hiç bir şekilde görünsün istemiyorum. Yukarıda dediğim gibi, suistimale açık bir durum doğurabilir. Kimse altında bi kıllık aramasın ve "neden bir insan backlinkini saklamak ister" diye düşünmesin. Durumum şu;
Özel sitem var ve bunu sadece özel insanlara veriyorum. Referanslarım filan var. Kişi giriyor ve referanslarıma bakıyor beğendiğine tıklıyor. olay bu.
Ama referans sitelerim public. yani heryerden bir çok backlink alıyor (istemli veya istemsiz)
Birisi hıyar satın almak istediğinde, hıyar satan siteme ulaşıyor. Ama aynı kişi "başka ne satıyor bu adam" diye düşünüpte, backlinklerime bakıp, muz patlıcan şeftali sattığım siteleri bilmesine gerek yok

diye düşündüğüm için sordum bu soruyu.
.