Evet arkadaşlar hosting firması olmak istiyorum

YS belgesi haricinde neler yapmam gerek ? Gördüğüm en küçük host firmalarında bile (firma olanlarda) ofis mevcut yani 2 kişilik bir ekip dahi olsa ofis kurmuşlar benimde ofis açmam gerekir mi ? 18 yaş sınırı var mıdır 16 yaşındayım. YS belgesi için yaş sorun değilmiş ama vergi levhası falan almam gerekir mi ? Ortalama ne kadar yatırım yapmam gerekir ? Müşterinin domaini benim sitemden yönetebileceği (DNS ayarları vs.) bir sistem nasıl bulabilirim, illa domain kayıtı da kendim mi yapmam gerekli ? Sorularımı yanıtlarsanız sevinirim
16 yaşındasın herşeye atılıyorsun

.
- Hosting Firması olamazsın, açabilirsin
- YS belgesi hosting firmaları için tabiki önemli ancak; Vergi daire numarasıda bir o kadar önemli hatta sabit telefon ve web sitenin mükemmel olması tabiki.
- Eğer ofis açmazsan home office yaparsın ancak müşterilerini mağdur etmemen gerekli ve tek başına yapman gerçekten zor.
- Şunu da unutma; ilk ay çok müşteri gelecek, 6 ayda ben parayı kaldırırım dersen yalan söylersin hiç öyle olmuyor.
- Vergi levhası için 150-200 yeterlidir, birde her ay ödemesi mevcut.
- Müşterilerine özel NS ler vereceksin ki kaliten artsın örn: lin1.hostingismin.com lin2.hostingismin.com... Bunu yapabilmen için; Resel, VPS, VDS veya sunucuya ve ip adreslere ihtiyacın olacak.
- Domain kayıdını kendi hosting firmandan yaparsan daha ön planda tutulursun, yapmazsan sıradan hostçular gibi durursun
- (bunlar benim fikirlerim)