5 yıllık sitem anahtar kelimelerinde 1. sıradayken 3 ay önce google amcadan bir mail almıştım. Şu meşhur "doğal olmayan backlink" uyarısı. O zamanlar baya bir link alımı yapmıştım. Linkleri sildirip yeniden değerlendirme isteği gönderdiysem de. Google amca hep aynı cevabı gönderdi. Siteniz kalite yönergelerini ihlal ediyor bıdı bıdı. 3 aylık bu süreçte yaklaşık 5-6 yeniden değerlendirme daha yolladıysamda fayda etmedi.
Daha sonra bu backlink reddetme aracını kullanmaya karar verdim ve sayfalar dolucu backlinkleri tek tek tespit ederek saçma sapanları listeledim ve reddedilmesi için göndererek, tekrar yeniden değerlendirmede bulundum ve gelen sonuc.
"
Daha önce sitenizin kalite kurallarımızı ihlal ettiğini düşündüğümüz için webspam ekibi siteniz hakkında el ile işlem yapmıştı. Yeniden değerlendirme isteğinizi inceledikten sonra el ile yapılan bu işlemi iptal ettik. Sitenizin yeni durumunun dizine ekleme ve sıralama sistemlerimizde güncellenmesi biraz zaman alabilir."
Bu sorunu yaşayan arkadaşlar içinde yol gösterici olabilir. Biraz uğraştırıcı ama sonucunu alıyorsunuz