ben sadece onu örnek gösterdim.
asıl amacım fragman, fragmanın bu sirkete ne zararı oluyor. baslıcam böyle işe fragmana ambargo koymak ne demek ya! izlemiceksin olup bitecek bu dizileri gorcekler o zaman.
fragman'a adsense de karşı. benim sitemde de fragman vardı ve adsense "telif hakkı ihlali" dolayısıyla reddetti başvurumu. ben de senin gibi "ne kadar saçma. biz film izlensin diye reklamını yapıyoruz. fragmanını yayınlıyoruz." demiştim ama sonra fark ettim ki bazı siteler de bu fragmanları yayınlamak için belli bir para ödüyorlar. yani fragmanlar da en az film kadar merak edilen ve ilgi çeken içerikler. bunu yayınlayabilmek için para ödüyor insanlar. sen ya da benim gibiler ise fragmanı hiçbir ücret ödemeden yayınlıyarak hit elde etmeye çalışıyoruz. bu yasal değil işte.
ama şu da var. türkiye'de özellikle film ve dizi izleme üzerine binlerce site var ve ciddi paralar kazanıyorlar bu siteler. haksız kazanç elde ediyorlar yani. suç işliyorlar. ancak kimse buna engel olmuyor. öncelikle o siteler kapatılmadan bizim sitelerimizdeki fragmanlara karışılması saçmalık. ama etik olarak bakarsak biz doğruyu yapmak için öteki sitelerin yanlışlarının bitmesini beklememeliyiz.