Şuan Ülkem öyle bir halde ki ...
Hani bizim dalga geçip "Amerikanın Oyunudur Bu" kelimelerini kullanıp bazen şaka bazen espri yapıyoruz ya , asılda şuanda fark edilmeden de olan bu . Konu sahibine veya konu içerisindekilere değildir lafım , bu tüm Türk vatandaşlarınadır.
Şuan ülkemde çoğunluğun yaptığı yanlış olan ; X partiyi tutuyorsa Osmanlı Torunuyuz , Y partiyi tutuyorsa Atatürkün Torunuyuz , Z partiyi tutuyorusa şunun şeysinin şeyine geleninden şeyiyiz diyor . İşte bizi böyle bölmeye çalışıyorlar , ülkemde öyle şeyler dönüyor ki . He X partiyi tuttun Osmanlı Torunusun diğerleri ne O... Torunu mu ? , Y partiyi tuttun Atatürk torunusun diğerleri ney o... torunu mu ? Siyaseti bile doğru düzgün yapamayan bir milletiz. Bizi böyle o torunu bir yana bu torunu bir yana diye bu kelime kalıplarıyla bölüyorlar bizi farkında değiliz..
Sakın yanlış anlaşılmım diye söylüyorum ;
Evet herkes aynı partiyi tutmak zorunda değil . O yüzden ülkemizde bir çok parti var . Fikirlerimizi tartışabilmemiz için bu partiler var . Herkesin fikri aynı olmadığı gibi herkesin fikirleri farklı farklı ...
Evet belki hükümetten memnun değiliz veya siyasi partiler içerisindeki muhalefetten memnun değiliz..
Peki , neden gruplar haline bölünüyoruz ?
Yeri geldiğinde biz ki en zor halinde düşmanımıza bile yardım eden milletiz . Neden böyle bir şeye ihtiyaç duyuyoruz ?
Farkındasınızdır , haberlerde belki görüyorsunuz belkide görmüyorsunuz belkide görüp hiç tenezül etmiyorsunuz. İnsanlar sırf siyasi düşünceleri yüzünden birbirlerine giriyor.
Hee ben demiyorum ki kimse tartışmıcak , kimse eleştirmicek . Elbette tartışıcaz elbette eleştiricez . Fakat işin sonu osmanlı torunu , atatürk torunu veya onun bunun şuyun oranın torununu bağlanacaksa , ben istemiyorum kardeş öyle tartışmayı.
Ben böyle sohbetlere girdim mi genellikle işin sonu buna gittiğini için , hep aynı şeyi derim . Atatürk'te benim atam , Fatih sultan mehmet handa benim atam , Kanuni Sultan Süleyman da , Osman Bey'de benim atam . Şuan adını sayamadığım yüce Türk devletlerimin yükselmesinde ve en bahtsız anında kurtarmasında yardımcı olan tüm herkes benim Atamdır!
Mevzu öyle bir yere geldi ki , dışarda kenarda köşede veya sosyal medyada bize saygı duymalısın bize saygı göstermelisin , saygı saygı saygı bu kelimeyi ağzından düşürmeyen topluluk . İşine gelmeyince veya bu torun muhabbetinden dolayı bir başka Atama hakaret üstüne hakarete boğuyor . İşte yazımın başında da belirttiğim gibi bize yapmak istenen bu , bizim bahsettiğimiz "Amerikanın Oyunudur" lafı bunlardan ibaret ve bunların benzerleri . Bizim aramızda halen daha kıt düşünceli arkadaşlarımız olduğu için sırf onun yanlış biliçlenmesinden dolayı hakaret etmekten vazgeçmiyor sonra saygıdan edepten dinden veya milliyetçilikten bahsediyor. Ben kimseye demiyorum ki sen şu Atamı seveceksin yada şunu seveceksin veya bak bak şu padişahı seveceksin diye . Elbette kimse kimseyi sevmek zorunda değil. Günümüzde bile insanlar birbirini sevmese de bir saygı içerisine giriyor. Belki x Atamı sevmiyor olabilirsin ama ona saygı duymak zorundasın . Eğer o Türkiye için bir şeyler yaptıysa ve şuan burada rahatlıkla yazabiliyorsan . Tüm bunları atalarımıza minnettarız. Sen ki saygı duymayı bilmiyorsan işte o nefret ettiğin bizi mahvetmek isteyen yabancı güçlere yardım etmekten başka bir şey yapmıyorsun. Ve sen ki saygı duymayı bilmiyorsan benim karşımda o benim atam şu benim atam deme ! Çünkü hepsi benim Atam!

Yazımın uzunluğundan dolayı okuyanları sıktıysam kusura bakmayın . Belki konu bununla alakalı değildi ama bu konu başlığını görünce ve sabah yaşadığım bir olayda olunca tam üstüne bastı. Hiçbir parti hakkında , hükümet veya muhalefet olan bir partiyi desteklediğimden yazmadım eğer onu düşünerek bana cevap vermeye , ortamı kızgınlığa yola çıkartacak bir mesaj atacak olursa . Şimdiden söylüyorum lütfen bu kadar yazımı çürütmeyin ... Herkese iyi forumlar