zinan adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
eğer bu 30site tek veritabanından çalışmak zorunda değilse, veritabanı olarak SQLite kullan, kurulum ve ayar gerektirmeyeceği için php kodlarını ve veritabanı dosyanı alıp istediğin domaine kopyalarsın orada çalışır,

eğer tek veritabanı ile çalışacaklarsa o zaman da veritabanına her site tek tek bağlanmasın, güvenlik ve veri süzme konusundaki sıkıntıları bir nebze önlemek için bir web servis yazıp, sitelerin o servisten veri istesin o servis de veritabanından alıp siteye versin.

Daha açık nasıl anlatabilirim bilemedim
evet biraz daha açıklayıcı oldu.
siteler ayrı hostlarda olduğu için ve tek tek ayrı panellere giriş yapılmaması için aynı veritabanını kullanmak dışında bi çözüm bulamadım

loc adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Okuduğumdan anladığım kadarıyla mikro siteler subdomainde olacak. 30 siteyi tek panelden yönet. Her siteye bir kullanıcı grubu ata ve bu kullanıcı grubuna dahil olanlar sadece ilgili sitenin ayarlarını veya içerik yönetimini görebilsin. Şuanda çalıştığım şirkette senin dediğin mantıkla hareket ediyordu böyle bir çözüm sundum ve gayette başarılı bir şekilde ilerliyor.
maalesef sub domain değil . ayhı serverda bile değil
yönetici grubunada gerek yok aslında hepsini tek kişi yönetecek fakat ayrı ayrı panellerden yönetmemesi için tek panel yapacaktım.