Üniversitemizin derneğine bir web sitesi gerekmektedir.. Özel yazım olabilir.. Elinizde böyle bir script vardır (legal) satmak isteyebilirsiniz... Böyle bir WP Teması satıyorsunuzdur... Her teklife açığız...
İstediğimiz bazı özellikleri şöyle belirteyim.
İstediğimiz verileri girerek üye olacaklar (fotoğraflı üyelik). Önce mail doğrulatması olacak sonra biz onaylayacağız. Üyeler bu verilerin bizim istediğimiz kısımlarına ulaşabilecek ve yine üyeler bazı filtrelerle arama yapabilecek. Misal 2007 yılı mezunları diyecek aratacak.. İktisat mezunları diyecek aratacak... Ya da 2007 İktisat 2.Öğretim mezunları diyecek aratacak... Tekli veya çoklu arama... Üye olurken istediğimiz bilgilerle ve üye fotoğrafıyla üye olacak, üyelik mail girişiyle sağlanacak ve gerçek fotoğraf profil fotoğrafı olacak... Ziyaretçi Defteri gibi bir panomuz olmalı, onaydan geçtikten sonra herkesin göreceği yazılar, resimler ve video linkleri paylaşılabilir. Video yu direkt ön izleme şeklinde sitemiz üzerinden izleyebilmeliyiz... Youtube ile entegre olmalı, video kodunu yazınca o videoyu getirmeli sitemize... Birbirlerini tanıyan üyeler arkadaş olarak birbirlerini ekleyebilmeli ve facebook daki gibi o anda online iseler bu arkadaşlar birbirleriyle site üzerinden yazışabilmeliler... Görsel olarak etkileyici olmalı... Anketler, etkinlikler, resimler, videolar (linkin ön izlemesi) eklenebilmeli... İktisat - İşletme - Kamu Yönetimi - Uluslararası İlişkiler şeklinde kategoriler olmalı... Siz de fikir iletebilirsiniz.. Şöyle olur ise daha iyi olur gibilerinden... Ufak tefek özellikler eklenebileceği gibi, lüzumsuz görülen özellikler çıkartıladabilir...
Yani... Hem göze.. Hem gönle... Hem de cebe hitap etmeli...
Yani temel özellik bunlar... Yazılım, tasarım, css .. artık ne varsa anlamadığım hususlar bunlar.. Hepsini siz yada ekibiniz halledecek. Yazılımı ben yapayım, tasarımcı bakarız gibilerinden işi bölme gibi bir durumumuz yok...
Fikirlerinizi, tekliflerinizi ve referanslarınızı Ö.M. ile bildirebilirsiniz. Yönetimdeki hocalarla istişare yapılarak 1 arkadaşla çalışılacaktır. Şimdiden teşekkür ediyorum.