Ufkabakan adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
İşlemciden ziyade RAM ve asıl kulanım amaçları için Disk kapasitelerini artırmaları gerek.

Backup FS-4T /1.20GHz+ 2 Go 2x 2To SATA 49.99€ HT
Backup FS-10T /1.86GHz+ 2 Go 5x 2To SATA 149.99€ HT
Backup FS-24T /2.00GHz+ 4 Go 12x 2To SATA 399.99€ HT

FS-4T ile FS-10T bu fiyat ve donanımla kim almak ister? FS-4T den daha ucuza, daha iyi CPU ve hata sahip, aynı disk kapasitesinde mSP varken? FS-10T içinde benzeri şeyler söylenebilir 3 tane mSP al çok daha karlısın.

FS-24T ise 3-4 yıl önce 2TB diskler yeni yeni piyasaydaken bu fiyata alıcısı olurdu, ama şuan çok daha yüksek donanımları başka DC'ler daha iyi fiyata sunuyor.
Biraz geciktiler sanirim. Backup FS serisinin amaci ilk basta Green Storage idi. Sunuculari WD Caviar Green 5900 RPM'li disklerle sagliyorlardi . Elbette 5900 RPM disk almanin pek bir mantigi kalmadi dolayisiyla, cok degil, 4-5 ay sonra bu serideki sunucular da 7200 RPM'li disklerle gelmeye basladi.

mSP perspektifinde bir notkayi kaciriyorsunuz; OVH to OVH trafigi de 200 Mbps limitli. (*) FS-4T'yi bu denkleme bile sokmuyorum ancak FS-10T ile soft da olsa Raid 5 yapip OVH icerisinde 1 Gbps ile depolama yaparsaniz. Cunku amac depolama ise (ki Backup FS serisinin amaci bu), mSP'deki islemci ve ram gucune ihtiyaciniz yok. Dolayisiyla Backup FS'deki tek sorun; ornegin Windows tabanli storage cozumu sunmak islemci ve ram'den dolayi mumkun degil. Bana kalirsa fiyatlar ayni birakilarak i3 ve 4-8 GB RAM seviyelerini cikarirlarsa Backup FS serisini muhtemesem bir depolama cozumu olur.

* Benim butun bu degisikliklerde kafama sigdiramadigim tek nokta bu. Ethernet arayuzunu, switchleri ve bolgesel routerlari 1 Gbps network'e uyumlu hale getir ama internal trafigi 200 Mbps'e limitle. Neden? Eski donanimlari degerlendirdikleri diger segmentteki hizmetleri de satabilmek icin. Dehset verici bir teknik altyapi/pazarlama entegrasyon uygulamasi degil mi? Iste o yuzden bir yolunu mutlaka bulurlar diyorum.