grafitus adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Öncelikle yazdığınız sınıfın gerekliliğini tartışmak gerekli. "register" işlemi için bir sınıf yazmak OOP açısından hiç mantıklı değil. Lügatta şöyle bir ifadeyi hatırlıyorum: "Yazılan bir sınıf o nesneyle alakalı tüm işlemleri barındırmalıdır." Bunun anlamı şudur: Siz "register" işlemi için sınıf yazmamalısınız. Kullanıcıları ifade eden bir nesneyi sınıf olarak yazmalısınız. Yazamazsınız değil, yazmamalısınız. "register" işlemi ancak "User" sınıfının bir metotu olmalıdır.

Sorunuza gelirsek de sınıf içerisinde başka bir nesneyi tabii ki kullanabilirsiniz. Ancak burada yine OOP'un ilkelerinden "düşük bağımlılık"a aykırı işler yapılmamalı. Yani özetle sınıfınız diğer sınıflara en az düzeyde bağımlı olmalıdır. Bağımlılığı ne kadar az ise, sınıfın o kadar iyi tasarlanmış demektir. Aşağıda bir link verdim. İyi anlatılmış orada bu konu.

Ek olarak, burada "bağımlılık enjeksyonu" (dependency enjection) konusunu da ele almakta fayda var. Ben de bu konuda hala çalışıyorum.

http://www.emreeren.com/2007/08/nesn...ogramlama.html
Hocam haklısınız ben sadece bu classları falan kurcalayarak pratik yapıyorum sınıfı öylesine yazdim pratik amaçlı yani Yinede teşekkürler

Hocam şimdi sizin dediğinize göre mesela uzunluk değer kontrolleri olan bir class olmalı, database işlemleri için bir class olmalı. Doğrumudur?

--R10.NET; Flood Engellendi -->-> Yeni yazılan mesaj 01:55:34 -->-> Daha önceki mesaj 01:49:39 --

İRoyal adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
<?php 

class register { 

public $username;

public function empty_control($username, $password, $email) {     
            if (empty($username) or empty($password) or empty($email)) { echo "Lütfen Boş alan bırakmayınız!"; exit(); } 
        } 

public function lenght_control($username, $password) { 
            if (strlen($username) < 6 or strlen($username) > 32) { echo "Kullanıcı Adınız 6 karakterden kısa, 32 karakterden uzun olmamalıdır!"; exit(); } 
            if (strlen($password) < 6 or strlen($password) > 32) { echo "Şifreniz 6 karakterden kısa, 32 karakterden uzun olmamalıdır!"; exit(); } 
        } 

public function email_control($email) { 
            if (filter_var($email, FILTER_VALIDATE_EMAIL)) { echo "Lütfen geçerli bir E-posta adresi yazın!"; exit(); } 
        } 

public function using_control() { 
            global $db;
            $say = $db->get_var("Select count(*) from users WHERE username = '".$db->escape($this->username)."'"); 
            if ($say > 0) { echo "Bu kullanıcı adı kullanılıyor"; } 
        } 
    } 

// kullanım
    $register = new register(); 
    $register->username = 'quaick';
    $register->using_control();
Bu arada teşekkürler