sdr adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Merhaba arkadaşlar,

Arkadaşlar bir konuda destek bilgi ve fikirlerinize ihtiyacım var. 2 yıldır bir firmada bulunan reseller hesabımda 45-50 tane kadar wordpress, joomla v.b siteler kurulu tabi bunlara bağlı mail hesapları filanda var. Son zamanlarda firma ile yaşamış olduğum ciddi sorunlardan dolayı firmayı değiştirme kararı almak durumunda kaldım ancak bu taşınma işlemlerini hızlandırmak adına ekstra yollar aramaktayım.

Biliyorum ki cpanel den cpanel e full backup alarak taşıma işlemleri yapılabiliyor ancak yoğun çalışmamdan dolayı o kadar vakit bile ayıramıyorum.

Fikir olarak aklıma şöyle bir şey geldi eski firmama bir harici disk göndererek komple resellerimin yedeğini kendisi temiz elden alsa ve bana gönderse. Ve sonrasında bu diski yeni firmaya göndersem ve kurulum işlemlerini yapsam nasıl olur acaba? Ya da böyle birşey yapılabilirmi yapılırsa iş yükümü ne kadar hafifletir acaba?

Birde siteler mailler filan her şey taşınmış olurmu. Mesela taşınma sırasında e-maillerde veri kaybı ve en önemlisi şifre değişikliği gibi durumunlar söz konusu olurmu?

bilgi ve fikirlerinizi bekliyorum,

İyi Çalışmalar,
Bu iş bu şekilde yapılmaz, doğru olan eski firmanızdan yedeklerinizi talep etmeniz ve yeni firmanıza göndermeniz. İşin içine gereksiz yere harddisk girerse işiniz uzamış olur.