Konu
İzmir garaj minibüsleri
23-07-2013, 23:47:28
Kirkhammett
Merhaba arkadaşlar izmirli olan bilir.Lafı uzatmadan hemen biz izmirlilerin minibüs çilesini uludağ sözlük'teki bazı arkadaşlar yazmış.Oradan bir kaç alıntı yapmak istiyorum.
1.
eğer izmir'de yaşıyorsanız hiç lunaparka gidipte kamikazeye ya da loop a binmeyin. atlayın bir menemen minibüsüne heyecanın doruğuna ulaşın. çok ciddiyim. adamlarda ne kural var ne korku. bir helikopterden falan çekilse al sana amerika'daki hırsız polis kovalamacası. tek farkı bunun üstünde menemen-garaj yazıyor. en komiğide muavinler.
tamam herkesten çok düzgün bir türkçe beklemiyorum ama "garrraaajjjo garraaajjjjoo" diye bağırmanında alemi yok ki.
birde tekerlemeleri var bunların; menemenemenemenemene...düşünün ki ingiliz ya da amerikan bir turist garaja ilk adımını atıyor. elemanın teki ordan bağırıyor
-menemen menemen
açarsak;
men e men. birde çevirelim: erkek erkeğe. aboo.zaten arabanın içi acayip ışıklarla, süslerle dolu. cd ler tüller. ilk izlenim ofsayt. ben olsam ilk otobüsle aynen geri.
3.
sizde aynı istikametteki başka bir ilçeye gitmek için yol kenarında bekliyorsunuzdur fakat saniyede bir geçen bu menemen minübüslerindeki elemanlar saniyede bir menemenemi ağbii diye yapışırlar, binene kadar "menmenemenemenemenemenemenemene........." diye bağırarak beyninizi z*kerler, bazen zorla tutup çekip minibüse aldıklarıda rivayet edilmektedir. değişmez radyo frekansları tam 90 imbat fm dir.
bir gün menemenin buruncuk köyündeki egelim nakliyat kamyonlarından birisinin şöförü bu maganda şöförler tarafından dövülür, bunun üzerine yüzlerce egelim kamyonu menemen garajını ablukaya alır ve minübüslerin garajdan çıkmasına müsade etmez, dayak olayına karışanlar verilene kadar garajı açmayacaklarını söylerler, sonunda olay nasıl çözülmüştür bilmiyorum"
5.
zamanında okula gitmek için binmek zorunda kalırdım bunlara. kötü günlerdi...
minibüsün hareket etmesi için bir ayağınızın ilk basamakta olması yeterlidir, acelesi vardır çünkü, öndekini geçip daha çok para kazanmak ister. bu yüzden de "z*kerim güvenliğini" mantalitesiyle yolculara adrenalin dolu dakikalar yaşatır.* *. artık bu yarışta öne geçebilmek için magirusunu bırakıp bir mercedes sprinter alan akıllıdan altta kalmamak için hepsi sprinter almışlardır.* *. tabii ki artık sprinterlarla birlikte ivmenin ne olduğu daha net anlaşılmış, adrenalin miktarı daha çok artmışsa da, magirusların virajları alamayıp takla atma ihtimali korkusuyla salgılanan adrenalinin tadı da damaklarımızda kalmadı değil.
bir de cengaver muavinleri vardır bunların. bilumum dişi canlıyı akrobatik hareketlerle tavlamaya çalışarak gönülleri fethederler. tabi ara sıra şaka yapayım derken, muavin daha ilk basamağa bile basamadan gazı kökleyen ve muavinin zaman zaman düşmesine neden olan cevval şoförler de yok değildi. ama şakadandı tabi. * muavinlerinin hele bir de uzun havamsı bir çığırışları vardır ki * o da işte burda:
ocahyolu,bahhalamca,renoservis,mezarlıh,asarlıh,so ndireh,candarma,üsgeçit var mı?
meali: ocak yolu, bakkal amca, renault servisi, mezarlık, asarlık, son direk, jandarma, üst geçit.
9.
beş dakika da bir önünüze kıran arabanın kapısı açılır. bir adet muavin çıkar.
- menemen mi abi? (der.)
ve bu soru cevap durakta beklediğiniz süre içerisinde yedi sekiz defa sorulur.