Hakim değilsiniz savcı değilsiniz içerde yatanların dosyaları hakkında en ufak bir bilginiz yok ama bir sürü suçsuz yatan var demişsiniz. Yargılamalar 10 20 duruşma sonucunda 1 2 3 bazen 5 yılda neticeleniyor. O kadar basit değil hadi sen suçlusun içeri attım seni diye birşey yok. Farklı farklı hakimler inceliyor hükümleri, verilen kararlara itiraz edildiğinde Yargıtay'a kadar gidiyor.
Dediğiniz kadar basit değil. Eğer biri gerçekten suçsuz yere yatıyorsa hakkını aramayı bilmiyodur, kendini savunamıyordur...
Ki öyle duruma geldi ki şuan kanunlar mesela birini bıçakladınız hapis veya para cezası bile almıyorsunuz. Kanun erteliyor bir daha suç işleme denetime tabi tutuyorum seni diye. Sonra yeni bir suç işlerseniz hapis cezası veriliyor. Temyiz ederseniz 1 2 yıl yine içeri girmiyorsunuz karar kesinleşene kadar Yargıtay'da bekliyor. Anlayacağınız içeri girmek bile zor...
ya en basidi iftira yuzunden yatan okadar insan var. ben o istegi yapan kisinin suclumu sucsuz mu oldugunu bilemiyorum o yuzden bu istegine olumlu yaklasabiliyorum. sizinde bilmiyor oldugunuz gibi. umarim hersey dediginiz sekilde olur insanlar sucsuz yere hapislerde kalmazlar.