capulet adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Yaklaşık 70.000 civarında link çok detaylı bir şekilde incelendi ve spama yol açtığı tespit edilen 16.000 civarında link disavow links aracılığı ile reddedilerek google a durumla ilgili bilgi verilmiş ve yeniden değerlendirme istenmiştir.

Gelen cevap:

"Daha önce sitenizin kalite kurallarımızı ihlal ettiğini düşündüğümüz için webspam ekibi siteniz hakkında el ile işlem yapmıştı. Yeniden değerlendirme isteğinizi inceledikten sonra el ile yapılan bu işlemi iptal ettik. Sitenizin yeni durumunun dizine ekleme ve sıralama sistemlerimizde güncellenmesi biraz zaman alabilir. vs vs.."

Bu iş çok ayrıntılı ve emek isteyen bir iş olduğu için ve cihan beyin ilk konuyu açarken yazdığı 200tl gibi bir rakama yapılması mümkün olmadığı için bu işlemlerle ilgili özel olarak konu açıp müşteri almıyorum.

Siteniz sizin için ciddi manada önem taşıyorsa, marka değeri varsa, güzel bir geliri varsa kısaca gerçekten önemsiyorsanız o zaman uğraşmaya değer. Yoksa yeni bir site açıp onunla devam etmeniz daha iyi.
Nuri bey,
o konuda haklısınız benim site 1.5 senelik ve onlarca müşterisi vardı yani maliyeti 5000 olsa dahi yeni site açma taraftarı değildim size teşekkürler