emrefba adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Ben gasp edenlerden çok onların bu duruma düşmesine sebep olanlarda ve gerekli eğitimi, maddi desteği sağlamayan devlette suç buluyorum, bu temeldeki sorun çözülmediği sürece bu gibi gençlerin cezaevine gidip hayatlarının baharını çürütmeleri hiç bir anlam ifade etmeyecek çıktıklarında bu sefer mafyalaşmak suretiyle bu işlere devam edecekler diye düşünüyorum belki bu beraat onlara bir ışık yakar diye düşünüyorum, yanlış mı düşünüyorum ?
Yanlış düşünüyorsun. Sen bu şikayetinden vazgeçtiğinde onlar zaten birşey olmuyor diyerek bu işlere devam edicektir. Hep öyle değilmi zaten ? Devletin suçunu diyecek bir şey yok. O ayrı bir konu. İki tane avukat tutmuşlar diyorsun, nasıl tutmuşlar bu avukatları? Belliki tecrübeli abilerim bu işlerde. Sen şimdi şikayetten vazgeç, ertesi gün yine belki seni, belki tanıdıgın birini, belkide hiç tanımadıgın ama yoldan geçerken şahit olcagın birini gasp edicek bu adamlar. Belki daha büyük bir suç işleyecekler sırf sen bu şikayetten vazgeçtin diye. Ama emin ol bu şekilde pişman olup doğru yolu bulcak insan sayısı yok denecek kadar az. He olur mu ? Bi ihtimal..