1 lira bile olsa vermem yahu devlet okulu değil mi bu neyime para alıyo benim
Okul müdürlüğüne bu konu hakkında bir dilekçe yazıp verin. Yasal meblağ dışında bir ödeme kesinlikle yapmayacağınızı ve diplomanızın en yakın sürede tarafınıza teslim edilmesinin gerekliliğini bildirin içerikte.
Dilekçeyi verirken unutmayın ki dilekçe resmi bir evrak olduğu için bu dilekçeyi dosyaya işletmeniz gerekiyor aksi halde elden kağıt vermişsiniz bir farkı kalmaz. Dilekçeyi mutlaka işletip dosya numarası denen numarayı da alın ve o numarayı kaybetmeyin. 30 gün içinde talebiniz yerine getirilmek ya da size geri dönüş sağlanmak zorundadır. Okul dilekçeyi almıyor veya dosya numarası göndermiyorsa PTT'den iadeli taahhütlü posta olarak okula postalayın ve gönderi numarası vs. not edin, o şekilde de alındığında işleme alınmış sayılıyor.
30 gün içersinde geridönüş sağlanmazsa ilçe milli eğitim müdürlüğü'ne aynı şekilde bir dilekçe yazıp verilir.
Yasal olarak bunları yapabilirsin ama şayet ben uğraşamam uzun sürer dersen sana çok kısa ve etkili bir yol olarak
şunu öneriyorum.
Buradan durumunu açıklar halde bir yazı gönderdiğinde, 10 güne kadar okulunu arayıp konu hakkında bilgi istenecektir ve kendilerine olayın sonuçlanmasına kadar geçen sürede bilgi verilmesi talep edilecektir.
Bu sayede okul senden para da istemeyecektir.
Tecrübeyle sabittir.