DarksPrince adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
İstanbul da çok bilindik güzel resturanta girerseniz (hemde 2 tane) buralarda da iyi paralar kazanabilirsiniz. Önemli olan girmek bence.

Burada da çinden ürün getirip satarsanız yine kazanırsınız önemli olan getirmek ?(Aynı ürünü birden fazla getirince Türk hükümeti bile gecikmeli öpüyorsa Amerika'da vergi kaçırmanın çok daha zor olduğu söylendiği halde nasıl mümkün oluyor şaşırmadım desem yalan olur ?
Girmek sansa bagli evet ama genelde turk arkadaslar okula gelip boyle yerlerde calistigi icin isten ayrilanlar cok oluyor okulu felan bitince o sekilde bulabilirsiniz is, genelde hep ariyan oluyor. Ben washingtonda yasarken orda kacak isci alan yer pek yoktu fakat new york civarlarinda acayip sekilde cok kacak calisip yasiyan var.

eBayde satma konusunda ise Sirket kurmak icin basvuru yapiyorsunuz bazi siteler var siz onlara gerekli bilgileri ve para verince sizin yerinize basvuru yapip aciyorlar. Vergi numarasi veriyorlar sizin sirketinize, o kagitlarla bankaya gidip business hesabi actiriyorsunuz sonra o hesapla paypal'a uye oluyorsunuz business account'u secip 1-2 gun sonra paypala limit atip sizden business ile ilgili kagitlarinizi ve vergi numarasini istiyor paypal sonrada eBay acip satis yapiyorsunuz. Amerika'da turkiyede oldugu kadar incelemiyorlar urunleri sahte olsa bile zaten cinliler cok guzel sariyolar onlari anlamiyor gumruk. Eger eBayde guzel giden bir urun bulursaniz ve cinden ucuza ayarliyabilirseniz para yapmaniz cokda zor olmuyor tabi sahte urun satmak yasak ebayde fakat aciklama yazarsaniz bu urun baska bir firmadan birebir olarak felan yapilmistir diye eBay sorun cikartmiyor tabi ebayin sagi solu hic bir zaman belli olmaz tak diye kapatadabilirler. Biz 2 hafta once basladik ebayde satis yapmaya bir takim iphone lens ve case satiyoruz ( link vermek istemiyorum acikcasi ) 2. haftada 72 adet urun satmisim ben mesela $5,657.30 lik. Nerden baksaniz yarisi kar bunun. Onemli olan satilacak urunu bulmak ve ucuzdan almak, daha da cok kar yapilir fakat ebay sattiginizin %10 unu aliyor sonra paypal'da her paradan fee kesiyor, birde kargo parasi var tabi