Zamanında bende bunu merak etmiştim. Alexa v.b. toollar pek inandırıcı gelmemişti. Çünkü kendi istatisliklerimde mukayese ettiğimde sonuç iyi değildir.
Bende şöyle bir yazılım düşünmüştüm. Mesala oyun sayfasındaki title desc. ve sayfa içeriğini botla çektikden sonra.
Tüm kelimeler tek kelimeli bir diziye atanır. örnek: R10.net , merhaba, deneme
Tüm kelimeler çift şekilde bir diziye atanır. örnek: r10.net merhaba, deneme kerem
Tüm kelimeler üçlü şekilde bir diziye atanır. örnek: r10.net merhaba kerem, deneme kerem kerem
v.b.
Daha sonra bu dizileri php nin Math Combinatorics paketi ile tüm kelimelerin tüm varyasyonlarını bir text dosyası haline getirir.
Varyasyon örneği:
Daha sonra bu varyasyon dizisini google adwords external toolda arge için sonuçlar alınır

... Burdan fikirler ortaya çıkar. En ince ayrıntısa kadar malesef çıkmaz. Ama mutlaka kelime yakalarsınız garanti ediyorum. Tabi bu yazılımı ben yapmadım. Proje aşamasında sadece

... Benim amaçım kafa bulandırmak değil. Ama aklıma yatmıştı. Localde yer kaplayacağına r10.net ile paylaşmayı uygun gördüm. Umarım işine yarar fikir

Hoşcakalın.
Google üzerinde aratılan 300M kelime ve kelime öbekleri var elimde. Yeterli donanım olsa tahminime göre 10 katına çıkarım. Projeyi semruh TÜRKİYE yapmak için geliştirdik. Ancak donanım ve proxy sponsoruna ihtiyaç var. Şuan 2 TB yakın veri ile yatıyor.
Kombinasyon istediğiniz kelimede genellikle 50K-100K arası sonuç veriyor. Spesifik kelimelerde daha az.
Sql serverın çok güçlü olması gerekiyor. Temp veri ile ana veri kıyaslama ve birleştirme işlemleri 2-3 saat sürüyor.
Tabi bir de google adwords verileri için api. Aylık yaklaşık olarak 500M Units api kullanımı gerekecek.
Api ve donanım sorunu aşılırsa, proje rahat yürür. Ben kendi ihtiyacım için kullandığımdan csv import ile işimi çözüyorum. Tam stabil sonuçlar için api ve donanım şart.