Merhaba arkadaşlar,
Site hızının SEO'ya etkisini herkes bilmektedir. Yazıda ne bulacağım diyen arkadaşlara kod düzenlemeleri, genel bilgiler ve wp kullanan arkadaşlara bi kaç eklenti önerisi vardır. Bunları anlatan bir yazı yazdım ancak uzun olduğu ve güncelleyeceğim için buradan veremiyorum özür dilerim. Yazı hakkında yorumlarınızı yaparsanız sevinirim. Siteyi güncelliyoruz. Her şey yeni başlıyor. Neyse link :
http://www.seodanismani.pro/sitenize...-icin-ipuclari
Yazınızda düzeltilmesi gereken bir kısım var. Örneğin javascript ve css dosyalarını link olarak çağırın demişsiniz ama ufak js ve css dosyalarının link ile çağrılması çok büyük bir eksidir. Ufak javascript ve css dosyaları döküman içerisinde barındırılmalıdır. Büyük boyutlu css ve js dosyaları tabii ki doküman içerisinde kullanılmamalı, link olarak çağrılmalıdır. Farkını ayırt etmek gerekiyor.
Ayrıca hiç bir sistemde eklenti kullanılması taraftarı değilim, özellikle Wordpress'te. Ne kadar az eklenti kullanılsa o kadar iyidir, özellikle optimizasyon yapılırken hiç bir eklenti kullanılmamalı.
Bu arada siteniz yani
http://www.seodanismani.pro/ 30-45 puan arası alıyor.
Wordpress sitem %99 ile açılıyor Google page speed'te. Forumdan metehanx rumuzlu arkadaş sağolsun çok iyi optimize etti siteyi. Birde Profesyonel SEO Uzmanı mı arıyorsunuz yazmışın profesyonel ve uzman yakın nitelikteki benzetmelerdir. Profesyonel SEO Danışmanı mı arıyorsunuz? daha güzel dururdu. Bu arada yazıda güzel.
Bir sıkıntı olmamasına sevindim hocam.
Ayrıca şunu da belirtmek isterim Google Page Speed'e son zamanlarda çok önem vermeye başladı. Kendi kriterleri içerisinde değerlendirdiğinde düşük puan alan siteler yükselememeye başladı. Eskiden Google'da ilk sayfada yavaş açılan sitelere rastlasam da artık pek rastlayamıyorum. Hatta rastgele bir keyword yazıp Google'da arattığnızda ilk sayfadaki sitelerin puanlarının düşük olmadığını farkedebilirsiniz. Tabii ki arada istisnalar çıkacaktır fakat 1 yıl önce kadar kontrol ettiğim ilk sayfa sitelerinde 30-40 gibi puan alanlar varken şuan bu puanları alan siteleri ilk sayfada bulmak çok zor.