Tr Lokasyon aldığımızda bize göre site hızlanıyor, giren kullanıcılar da hızlı erişim sağlıyor. buraya kadar Tmm.
Ama,
Google.com.tr en son baktığımda sanırım hollanda locasyonda gözüküyordu. Şimdi hız google sıralamasında + puansa benim sitelerim hollandada barınması mı ? iyi olacak yoksa TR demi ? Bu sürekli kafama takılan bir soru.
Tr içerikli bir site Sence ;
Google Page Speed hızı:
Site TR locasyondamı barınsa hızlı gözükür ?
Yoksa google.com.tr ile aynı ülkede barınsa hızlı olur ?
__________________________________________________ _
Bazı yerlerde okuduğum kadarıyla Google her ülkedeki siteye o ülke üzerindeki ip'den ping atıyor diye duydum ne kadar güvenilir.
Denemek lazım en doğru sonucu bize bu verir ancak sonuç olarak sitenizde Türkler vakit geçirecek. Google bunu daha çok önemser. Son olarak savaş beyin yorumunu okumanızı tavsiye ederim.
Google'un dikkate aldığı bir diğer husus, IP aralığıdır. Türkçe içerikli bir sitenin Türkiye'ye ait IP aralığında bulunması her zaman +1 katkı getirir.
IP aralığı Türkiye'den olan, HAT ÇIKIŞI yüksek olan bir yurt dışı sunucusunda sitenizi barındırma imkanınız varsa, tadından yenmez
tşk ederim güzel bir anlatım olmuş
Teşekkürler.
ben önceden türkçe sitelerin tr lokasyonda olmasına ve bunun faydasına inanan bir insandım.
fakat 1,5 senedir yabancı lokasyonda barındırıyorum sitelerimi ve müthiş yükselişler elde ettim tabiki webmaster araçlarından türkiye lokasyon seçmeyi unutmuyoruz.
cloudflare ile site zaten optimize oluyor bir bakıma o + hızlandırıyor. üzerine yukarıdaki arkadaşında söylediği gibi google botları yurt dışından giriyor sitemize.
bunun yanı sıra türkiyede yaşanan yurt dışı çıkışlarındaki sık kopmalardan etkilenmiyorsunuz (bot bakımından). redstation değilde fransa ovh veya ekonomik kimsufi öneririm.
Doğru olabilir hocam denemedim. Yorumlarınızı dikkate alıp deneyeceğim.