Benzinde ki vergi oranlarına gelecek bir müdahele o fiyatlara olmasada bizde de normal sayılabilecek bir düzeye çeker.

Petrol zengini ülkelere demokrasi götürebilecek güçte olsaydık bizde de aşağı yukarı o fiyatlarda olurdu.

Adamların ihraacatı müthiş bir düzeyde kendi ülkelerinde üretilen araçlar zaten ucuz fakat ithaalatla gelecek araçlarada cari açık sorunu olmadığından bizde ki gibi vergiler koymuyorlar arabalarda fiyat uçurumları oradan kaynaklanıyor.

Türkiye'de ayda 1500 kazanan birisi adamın 20 bin dolarlık aracını almak için (20 bin * 1,92=38,400 TL) hiç bir şey yemeden sırf yabancı için 2 yılından biraz fazlasını onlar için çalışıyor.

Üretebilen bir toplum zaten değiliz fakat şöyle de düşünmek lazım. 40 bin liralık araç alıyorsun vergi hariç 20 bin diyelim. Sen 20 bin liraya aracı alınca yurtdışına yolladın 20 bin , karşılığında ihraacat yapamadın bu açığı kapatabilmesi için devletin 20 bin liraya daha ihtiyacı var bunuda vergiyi yüksek tutarak sağlamaya çalışıyor.


Hepimiz istiyoruz benzin 2 lira olsun araçlar cüzi vergilerle gelsin , cep telefonları keza öyle diğer elektronik eşyaların hiç bir farkı yok. Fakat 11 ayda bir yeni cep telefonu alma istatistiğimiz var bizim. Önce kendimizi mi düzeltmemiz gerekiyor ?

Gerçi üretmemize izin vermiyorlar gibi. Vermiyorsa bunlar kimler ? Bunlara karşı sağlam durabilecek bürokrasiden hiç mi vatan evladı yok ki Türkiye'de hiç bir başarı cezasız kalmaz demişler.