karacoder adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Sevgili arkadaşım, kardeşim, abim samimi olarak söylemek istiyorum.

Amerika'da herkes bu arabalara biniyor, filmlerdeki gibi tek bahçeli evlerde spor arabalarla yaşıyormu sanıyorsun ? Orada fakirlik ve açlık daha çok. Filmlere, dizilere aldırmayın.
En kötü evin aylık kirası 2000$. Vergiler Türkiye'den daha fazla. Fakat bizim lüx dediğimiz araba-alkol-sigara-gece hayatı gibi şeyler daha uygun. Fakat sağlık sigortaları falan çok pahalı Amerika'da paralı herşey. Tam bir kapitalizm var.

Bence fazla araştırma oraları burdaki yaşamından nefret etmeye başlarsın bir zamanlar bende bu durumdaydım bi aralar çünkü. O yüzden söylemek istedim.

Türkiyede evi olan bir 2 kişilk aileye, en kötü eve 4000-5000 TL para giriyorsa yurtdışında yaşamak gereksiz. Çünkü orada birikim yapmak ve yükselmek, Türkiye kadar kolay değil.

Dostum benim 2. gidişim,2000 usd falan yok.200 bin dolara satılık ne evler var.Koskoca new york times square yani en işlek yerlerde bile evler 1 milyon dolar en fazla.

Vergiler de inanın daha fazla değil,orada her fiyat kdv siz olarak gözükmekte,+tax yazar fiyatlarda

misal ben Apple store anabayiisine gittim geçen hafta new york 5. cadde de

bkz;

650 dolara hediyelik iphone5 alacaktım kız arkadaşıma,kasaya gittim,vergiyle 706 usd oldu,zaten türkiyede ki vergiyi siz düşünün,o telefon 2100 tl trkcell avea tarafında

Hayat sigortası vs dediğimiz olay yaptırana türkiye de de pahalı sonucta

ben tr den ucuz diye de değil,varsın olsun pahalı olsun

orada yaşamanın bir yolu yok mudur,10 yıllık vizem var ama gir çık yapmam lazım.Vatandaş olabilmek çok mu zor?

Bilen var mıdır