Srdr adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Hocam haklısınız buradaki yaşam şartları oradaki yaşan şartlarının yanından geçmez ama şöylede bir durum var. Sizin tek başınıza Amerika'da yaşamanız sizi rahatlatmaz bir kaç ay huzur bulursunuz ama sonra ister istemez sıkıntı çekersiniz.
Ben Amerika'da yaşamak isterdim ama oradaki insanların kendi ülkemin insanları olması şartıyla
10 yildir amerikadayim. Memnunum. Keske cocukken gelseymisim. O derece mekan iyi. Her turk gencinede tavsiye ederim. Yobaz az, salak az, angut hic yok gibi. Lafimi yanlis anlamayin yukaridaki terimleri sizin icin kullanmiyorum, ama bizim memlekette herkeste buzdolabi gibi ego var, heran ariza cikaracaklarmis gibi duruyor.

karacoder adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Sevgili arkadaşım, kardeşim, abim samimi olarak söylemek istiyorum.

Amerika'da herkes bu arabalara biniyor, filmlerdeki gibi tek bahçeli evlerde spor arabalarla yaşıyormu sanıyorsun ? Orada fakirlik ve açlık daha çok. Filmlere, dizilere aldırmayın.
Amerikada aclik fakirlik falan TVlerde abartildigi kadar degil. Ac, fakirlerin cogu bir kiliseye gitse, 2 haftada is bulur, normal insan gibi yasamaya baslarlar. O filmlere inanmayin.

En kötü evin aylık kirası 2000$.
Yok artik.

Vergiler Türkiye'den daha fazla. Fakat bizim lüx dediğimiz araba-alkol-sigara-gece hayatı gibi şeyler daha uygun. Fakat sağlık sigortaları falan çok pahalı Amerika'da paralı herşey. Tam bir kapitalizm var.
Ortahalli amerikalilara vergiler agir, zenginler bir sekilde yolunu buluiyor.

Bence fazla araştırma oraları burdaki yaşamından nefret etmeye başlarsın bir zamanlar bende bu durumdaydım bi aralar çünkü. O yüzden söylemek istedim.
Türkiyede evi olan bir 2 kişilk aileye, en kötü eve 4000-5000 TL para giriyorsa yurtdışında yaşamak gereksiz. Çünkü orada birikim yapmak ve yükselmek, Türkiye kadar kolay değil.
TRdeki 4-5Klik yasami, burda floridadaki kasabalarda 1200-1300 USDye kurarsin. Nisantasinda kutu kadar daireye verdigin kirayla, Indianada 20 odali ev kiralarsin. Turkiye amerikaya gore cok daha pahali bir ulke. Ben TRde 1 ayda harcadigim parayi, Amerikada neredeyse 1.5 ayda anca harciyorum. Aradaki fark o kadar abarti. Amerikada kafasi basan adamlar para basiyor. Sen filmlerdeki ortahalli, maasli tiplere bakma.
Bu forumdaki insanlarin cogu genc. Gelin eglenin burda. TRde hayatinizi bosuna harcamayin. Imkaniniz varsa kesin gelin, gorun. Karsi cinsle munasebetinizden tutun, bindiginiz arabaya kadar hersey TRye on basar.