Şikayete bağlı davalarda insiyatif en baştan vardır. Kamu düzeni olmadığı için bu tür davalar, marka sahibinin insiyatifindedir. Bu tür davaları takip eden kamu değil, marka sahibidir. Siz ne anladınız bilmiyorum. Kamu davası değil ki bu kesinlik oluşsun! Bu fikir sizde nasıl hasıl oldu anlayabilmiş değilim.
Madem insiyatif vardı adama ne diye o kadar kesin konuştunuz şöyle oldu böyle oldu en başta da kesin konuşuyordunuz sonra iyice görecelenip insiyatife dönüştürdünüz işi.
Ben bilmiyorum. Siz biliyorsanız koyun ortaya öğrenelim. Cartoon Network'ün, spilgames kelimesinde, disney'in, cartoon network kelimesinde kastığını hiç görmedim.
Ama birbirleri ile anlaşma yaparak, subdomain oyun oynattıklarını gördüm. Hatta bu konuda adı geçen bir site de, yukarıda saydığım bir kaç site ile bu tür çalışmalar yaptılar ve de devam ediyorlar.
inatla görmemek için uğraşıyorsunuz size söyledim 4 adet siteyi. Örneği de şudur bu dört siteden biri şu anda "oyun skor" aramasında 2.sayfada eminim oraya hiç kasmadan gelmiştir değilmi!!! Diğer link örneklerini de gözümle gördüğümü söyledim siz hala nerde diyorsunuz.
Oyunun telif hakkı ile, marka telif hakkı farklı şeylerdir. Oyun telif hakları copyright ile korunur. marka telif hakları TM ile korunur. Biri eser kapsamındadır, diğeri marka. İkisini karıştırmayın.
Burada artık hepten boyut atladınız. Farkı nedir bana onu dermisin? PES oyununda "Manchester City" ismi neden yok düşündünmü hiç? Hani biri oyundu biri markaydı??
Reklam politikası şirketleri ilgilendirir. Ben Walt Disney'in önce sorun yok, karakterimi kullanın deyip, daha sonra site hit kazanınca, sitene şu şu uyarı ve telif hakları yazılarını ekle, siteme link ver, karakter sahibi stüdyoya sitenden link ver dediğini gördüm. Daha sonra bazı karakterlerinin oyunlarda kullanılma hakkını xxx şirketine verip, yeni oyunlar yaptırtmadığını gördüm.
Kimi der ki, bedava reklam, kimi der ki kullanma. Sorun kullanma dediği anda başlar. İstese acun medya, izin vermediği tescilli marka ve telif hakkı içeren programlarıyla ilgili istediği davayı açar. Bunu bir vizyon ve imaj olarak değerlendirdiklerinden önemsemiyorlar.
Ama yurt dışında durum çok farklı. Yukarıda arkadaşın belirttiği gibi bu iş çok ciddidir. Kaisergames yurt dışı kopya sitelerin domainlerine el koydu veya kapattırdı. Ama Kral oyun kopyalarına sesini çıkartmıyor. Sizce aradaki fark nedir ki, iki farklı politika izliyor?
Bakın ben size türkiyeyi sadece örnek gösterdim ki yine istediğiniz yerden bakıyorsunuz olaya. Madem orada öyle diyorsunuz orada farklıysa adam aynı yönergeyi izler affetmez sizin deyişinizle. Örneğin örümcek adam oyunu marvele link mi veriyordu oyunskor yoo. Böyle tonlarca oyun vardı, ee bu durumda dışardayız da artık türkiyedede değiliz, veririz mahkemeye analarını ağlatırız. Örümcek adam , demir adam, hulk, oh oh say say bitmez.
Hocam tekrar ediyorum yazdıklarını okursan çeliştiğini kendinde görürsün.
Ben size bir soru sordum sizin başına gelen olay oyun sektöründe mi idi? Bunun cevabını ben alamadım.
Ben bu sitenin kapatılır kapatılamaz da demiyorum, sadece hani gelip başlık açıyorlar ben banlandım, sende banlanırsın, ee noldu bir anlatırsan bizde ona göre anlarız. Sizin baştan başlayan yorumunuz da böyle olmuş.
iyi sabahlar..