Hocam simdi sana bir soru sorayım sende bana cevap ver, ben bu sitelerin her birinde bak gördüm diyorum sana abc.com/site-ismi.html seklinde url leri vardı. Hatta dusenlerden ikincisinde de vardı. Hatta oyun sayfasının ilk 4 'ün cogunda bu tarzda hep bu bahsettiğimiz büyük rakip siteler diğerlerinin url yapısı seklinde oyunlarını acmıslar. hadi bizi geçtim bu adamlarda mı bilmiyor bu durumu, niye birbirlerine dava acmıyorlar? Ben goruyorsam bunu o buyuk sitedeki calısanlar hayli hayli goruyordur.
Yani demem odurki sizin basınızdan kötü bir olay geçmiş olabilir ama orada durumlar daha da karısık olabilir. Ama bahsetttiğiniz skors. domaini aslı siteye benzerliğinden (tema) ve logo problem yaşayabilir.
Manipüle etmediğin sürece, kimse sana marka ihlali yapıyorsun demez.
Sorun, seo çalışmaları yapılınca başlar. Sen marka ismini, bilgi vermek için mi kullanıyorsun, ticari kazanç için mi? Link veren sitelerden biri çıkıp da
@DarKPeArL bana para verdi, ben de siteme ekledim derse, sorun başlar.
xxxxgames'in bulunduğu oyunları listelemek için etiket yada kategori oluşturmanız sorun olmaz. Ama bunu
manipüle ederek, ticari kazanca dönüştürdüğünüzde, elinizde saatli bir bomba var demektir.
Dava açıp açmamak, marka sahibinin insiyatifine kalmış. İster açar, ister bakar.
SEO çalışması yaptığınızı ispatlar iseler, bomba patlar. Anti tez sunabilmek için, davanın açıldığı ülkeden avukat tutmanız gerekmektedir. Türkiye'den dava açarak, yurt dışındaki davayı durduramazsınız. En azından ben öyle biliyorum.
Bir akademisyen:
Alıntı
Manipüle etmesen bile meta tag ve url'de adamın marka ismini kullanma hakkın yoktur. Sana kaldır dediyse kaldırmalısın.
demişti.