OptimizeSunucum adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Bakın ben internetten post işlemleri, ürün ekleme işlemleri gibi şeyler ile uğraşıyorum. Bütün müşterilerime mail attım. Aile büyüklerimden biri (hayatta tek o kaldı) kalbi durdu ve makinelere bağlı bir şekilde yoğun bakımda uyutuyorlar. Biz ailecek kaç gündür onun yanındayız 1 saatlik girdim müşteri maillerine bakmak için. Firma kurcağım zaman eleman alacağım 2 tane 24 saat boyunca aktif olcak.
O zaman yukarıdaki maliyetlere 2 elemanın maaşını da eklemeniz gerekiyor.

800-1000 lira arası maaş verseniz, 350 civarıda sigortası tutar. 1000x2=2000 + 350x3= 700

Aylık +2700 TL ek masrafınız çıktı. Ayrıca bu 2 elemanın biri gececi, biri gündüzcü olsa bile en az 12-13 saat mesai yapmaları gerekiyor. Bu da maaş tutarını biraz daha arttırır. Ayrıca kişi başı en az 2 öğün yemek vermeniz gerekir. Bu da günde 4 öğün yapar. Tabldot yemeğin 7-8 lira olduğunu farzedersek günde 32 TL yemeğe harcarsınız. 2 çalışanınız için ayda 30x32 = 900 TL yemek masrafınız da çıktı. Ha derseniz ki, aç kalsınlar, maaşlarından alıp yesinler, tabi masrafları kısabilirsiniz. Tabi bu sefer çalışanın ne kadar çalışacağı da meçhul.