KTÜ - İstatistik ve Bilgisayar Bilimleri Bölümü'nü 4 yılda bitirdim fakat aşırı zorluk çektim diyebilirim. Bahar döneminde 6 dersten kalmıştım ve güz döneminden de 3 tane mezuniyet sınavım vardı. Ben bütün planlarımı uzatacağım üzerine yapmıştım fakat 6 tane bütünlemeyi ve mezuniyet sınavlarımı zar zor verdim mezun oldum

İş olanağı derseniz günümüz şartlarında artık 4 yıllık lisans programı da yetmiyor. Dolayısıyla yüksek lisans yapmak da şart olmuş durumda. Buna ek olarak AÖF'den de bölümle alakalı bir bölüm okursanız iş beğenmezsiniz (Ben İnsan Kaynakları Yönetimi okuyorum halen amacım aşırı sayısal bir bölüm okuduğum için sözel bir bölüm okuyup dengelemek. Matematik okuyan arkadaşımla beraber kaydolmuştuk o da benimle aynı düşüncede.)

Bu bölümü yazacak arkadaşlar sırf istatistik yazmasınlar bence. İstatistik bölümünde de bilgisayar dersleri var hatta benim okuduğum bölümden daha ağırdır belki ama sonunda bilgisayar bilimleri ekli değil KTÜ bu konuda ösym ile bayağı mücadele vermiş bilgisayar bilimleri ekli olsun diye ve bu şekilde kalmış ismi. Bu bölümü yazacaksanız matematik ve bilgisayar bilginiz üst düzey olmalı yoksa ilerleyen zamanlarda zorluk çekebilirsiniz.

Başka sorunuz olursa alıntı yaparsanız cevaplayabilirim.