*Bu arada dün akşam telefonuma gelen bir mesaj da adamın banka hesap numaraları vs yazıyordu. Altında da bir not, "yaptığım ödemeyi bu hesaba aktar."
Herkesin başına gelebilir. Konuyla ilgili bir fikrim yok ama takip ediyorum. Geçmiş olsun.
Teşekkür ederim hocam.
Sitelerinize herhangi bir yaptırım yapamaz. Sadece maliyeye şikayet edebilir ve hesaplarınız inceleme altına alınır. Ayrıca yazınızda sözleşme yaptığınızı belirtmişsiniz, bilginiz olsun bu daha fena bir durumdur. Çünkü kişi elinde ikinizin arasında geçen bir sözleşme ile mahkemeye başvurursa hem maliye hem de kısmi dolandırıcılıktan hapis yapabilirsiniz. Bu nedenle sözleşme yaptığınız kişilere dikkat ediniz.
Size tavsiyem şu aşamada kişinin sitesini kapatın ve bu kapanmanın borç nedeniyle olduğunu belirten bir index atın. (Not indexte yok şu kadar borcu var yok bu kadar ödemesi gerekiyor gibi firmayı rencide edecek şeyler kullanmayınız.)
Siteler aslında müşterimin, ben yazılımcıyım. Sitelerini yaptırdığı bir önceki firma bana transfer etti bu siteleri. Sitesini kapatmam işleri büyütmez mi diye de düşünmüyor değilim...?
şikayet edebileceğini sanmam
çünkü sizden fatura talep etmeden açıktan ödeme yapıyor şikayet ederse kendisini de şikayet etmiş olur
Hocam, bu iddiayı da "Bana fatura verecekti, ama vermedi" şeklinde savurabilir mi?
Bu ülkede'de herkesin avukatı var

Sıkıştılarmı verecem avukatıma diyor
Çok güzel yapmışsın.Mustahat böylelerine.
Bu konu hakikaten önem arz ediyor,birçok kişi ek iş olarak veya direk webmaster olarak geçimini sağlıyor.
Burada önemli olan sözleşme yapılmalı mı ,yapılmamalı mı,eksileri artıları nelerdir bunların aydınlığa kavuşması lazım.
Ve maliye her şikayet edilenin kaç adet web sitesi var ve kimlere yaptırmış gibi ...
evindeki bilgisayarında bu işi yapan kişiye detaylı bir mali sorgulama hakkı varmı.
Bunlar ve daha fazlası R10'un bence yüzde 70 ini bilhassa konuyu açan arkadaşı yakından ilgilendiriyor.
Kesinlikle haklısınız hocam keşke gönüllü birileri çıkıpda bilgilendirebilse...