Bu içeriklerdeki genel keyword oranı, içerik keyword oranına göre çok yüksek olmalı.
Bu kısmı anlayamadım..
Genel keyword oranı derken sitenin ana keywordünü mü kastettiniz?
Programatik adı
stopwords.
Edatlar,
sıfatların bazıları,
bağlaçlar,
zarfların bazıları (tamlama ile yeni bir anlam oluşturmadığı sürece) bu kategoriye dahildir. Örnek :
Alıntı
Bu güzel filmi o kadar çok beğendim ki anlatamam. Filmin kahramanı, herkesi etkileyecek kadar güzel bir oyunculuk örneği sergilemiş. Ancak bu kalitedeki filmler, insanlara sinemayı sevdirebilirler.
Alıntı
Güzel film beğenilmiştir. Filmin kahramanı herkesi oyunculukla etkilemiştir. Kaliteli film insanlara sinemayı sevdirir.
bu iki örnekteki anlatımlar, biri diğerinin iki katı kelimeye sahip olmasına rağmen, program için nerdeyse ayn şeyleri ifade etmektedir. Aradaki stopwords temizlendiğinde kalan
kök kelimeler ve
kök kelime tamlamalarının benzerlik oranı ölçülür.
Zor Kazanç Filmi için, Google, 297K içerik taramış ve bilgi tablosu oluşturmuş. Şimdi siz farklı olmak istiyorsanız, yukarıda anlattığım gibi kök kelime ve kelime tamlamalarından oluşan listeyi tespit edip, tespit edilmemişleri eklemeniz ya da herkesten daha fazla bilgi vermeniz gerekmektedir.
Bu nedenle, iyi bir off-page kurgusu yapılmış, bot ile içerik (ç)alan siteler, hep daha yukarıda gözükür. Çünkü daha fazla kök bilgi vermektedir.
Neyse gene çok yazdım. Şimdi birileri çıkar ahkam kesiyorlar falan der. Anlayana bu kadar yeterli.