NepenTheS adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Üstadım aklı selim insanlarsınız, hala şikeyi yapan şahıslar diyorsunuz, bu şahıslar babasının hayrına mı yapmışlar şikeyi, yoksa takımları üzerinden para kazanmak için mi ? Futbolcunun günahı yok de eyvallah diyeyim, belki teknik direktör bilmiyor de eyvallah diyeyim, şimdi şöyle düşünün biz gitsek bir tane ülkeye atom bombası atsak, 10 milyon kişiyi öldürsek bu kararı başbakan vermiş olsa, şimdi sen adamlara diyebilir misin, başbakan yaptı kardeşim, bizim ülkemizin ne suçu var diye ?
Karistirdigin sey su: Bir sucun islenmesinin iddia edilmesi ve o sucun gercekten islenmesi. Vatandasin birnin bakkal dukkanindan para calinmissa, bu adam mahkemeye gidip bu isi Nepenthes yapmistir diyebilir, mahkemede bunun icin deliller toplanmasini isteyebilir. Bu senin o sucu isledigin anlamina gelmez. Sana o suclamayi yoneltenin senin o sucu isledgini ispatlkama zorunlulugu vardir. Ispatlayamazlarsa, suclu olmazsin, sadece bu isten yargilanmis olursun. Basbakan baska bir ulkeye atom bombasi atsa ve bu ispatlansa, suclu olur. Ama sucu ispatlanmazsa sucsuzdur.

Usta ben zaten mesajımda belirttim, her şeye eyvallah derim, ama benim derdim şu bazı insanlar başkanlarının da şike yaptığını kabul etmiyorlar. Yoksa Fenerbahçe veya Beşiktaş Avrupaya gitmiş yada gitmemiş banane ? ne derdim olacak.
Sike yapildiginin kaniti olsun, kabul ederiz. En ufak kanit yok. Kanit varsa, buyrun gosterin. Oteki konudada soyledim, en ufak sike ispati kaniti olan gelsin koysun buraya. Telefon gorusmeler falan kanit degil, sikenin ispati, sike parasidir. Para transferinin ispatlanmasi lazim. Steaua Bukres sike parasi transferi ispatlandigi icin sikeci damgasi yedi. FBde sike parasi yasal olarak ispatlanmadigi surece sike yapmamistir.

Beşiktaşı günahım kadar sevmem, fakat ben Beşiktaşın şike olayını hala çözebilmiş değilim, nasıl oldu, ne yaptılar, maçı canlı izledim hiç bir şey yok, olaya bakıyorum yine bir şey göremiyorum, açıkçası Beşiktaş arada kaynıyor diye düşünüyorum.
BJK karambole gitti. Cesit olsun, biz her takima ayni mesafedeyiz ayagina bunlarin yoneticileride aldilar iceri. Adamlarin tek sucu Ibrahim Akina transfer teklifi. Kaldiki bizim memlekette buyuk takimlarin nerdeyse hepsi kucuk takimlrin futbolcularina onlarla mac yapmadan once kafalarini karistirmak icin dedikodu cikarir. BJKlilkerin sesi cikmior, ondan ustlerine cok gidiyorlar. Bizim memlekette neredeyse butun transferler boyle oluyor, ayni sucu isleyen belkide 100 tane yonetici var, numune diye bunlarinkini iceri aliyorlar.

Bu arada BJKnin UEFAya katilmasi memleket icin iyidir. Onalrin yerine Kasimpasa falan katilsa haksizlik olurdu, ve zaten BJK kadar iyi mucadele edemezlerdi. UEFAdada BJKye basarilar dilerim.