Merhaba arkadaşlar,

Son 2-3 aydır aşırı sinir sorunum var. Önceleri normaldir diyordum ama birkaç haftadır fark ettim ki gerçekten hayatımı etkilemeye başladı. 2 yıllık bir ilişkim var, ciddi düşünüyoruz bu yüzden kaybetmek istemiyorum şu saçma sapan problemden dolayı. Ayrıca çok seviyorum. Sürekli sinirlenmem yüzünden sebepli sebepsiz onun kalbini kırmaya başladım mesela 1 saat önce aradı konuşuyorduk istemediğim bir şey sordu, konu çok basit ve önemsiz bir konuydu aslında yine aynısı oldu, kalbini çok kırmamak için telefonunu tamamen kapattırdım. Bu durum 5 dakikada falan geçiyor ama o esnada çok şey yapıyorum. Geçen hafta söylediğim sözlerden dolayı saatlerce ağladı mesela. Yanına gidip zor aldım gönlünü.

Bana dedi ki, "evlendiğimizde sen böyle olursan beni döversin de." Ki benim nasıl bir insan olduğumu biliyor. Ama bu halim yüzünden ürküttüğümü düşünüyorum benden soğumasını istemiyorum.

O anki ruh halimi anlatmak gerekirse; bir anda aklıma beni sinirlendiren durumun yanı sıra karşımdakinin geçmişte yaptığı hatalar ve diğer yanlış/bana göre olumsuz davranışları geliyor, o an ona kinleniyorum 5 dakika falan devam ediyor sakinleştikten sonra haksızlık yaptım diyorum.

Manik/bipolar bozukluk falan araştırdım ama sanmam çünkü ben bunun öncesinde depresyon falan geçirmedim, sıkıntılı dönemler atlattım manevi olarak ama şizofreni veya manik atak olduğunu sanmıyorum Kendimde oluyorum çünkü yani hafıza falan gitmiyor.

Bir de sadece sevgilime karşı olmuyor bu, başka insanlara karşıda oluyor asosyal de değilim bu yüzden bazı insanların gözündeki algım da değişecek böyle devam ederse. Ama kendi kendime olmuyor hiç. Basit de olsa tetikleyen bir sebebi oluyor.

Ne önerirsiniz?

Bu arada 23 yaşındayım, ergenlik döneminde bile bu kadar sinir sahibi değildim anlam veremiyorum.