Çoğu kişinin iktisat bölümü ile karıştırdığı zor bir bölüm. Fen fakültesinde mat bölümünü bitirmek daha kolaydır istatistiğe göre. Bide üzerine ağır olmamakla birlikte bilgisayar dersleri veriliyor.

MAt analiz (3-4) ve matematiksel istatistik dersleri ağır dersler. Ben matematiği çok severim yaparım demeyle olmuyor. Formül ezberlemekle ömrün geçebilir.

Web programlama (html css javascript çok nadiren php asp)
Office uygulamaları
Bilgisayar programlama ile ilgili ünv ye göre değişen bir dil.
Veritabanları (SQL) dersi
Bu ayarda 10 dan fazla ders var.

Matematik kısmına gelince dağılımlar diye bir olaya girip dağılıyorsun. 3-5 derse giriyosun isimleri farklı ama konular hep aynı. Sonra aynı konular ama sorular çözümler farklı harbi bi dağılıyosun.

10 taneye yakın istatistik hazır paket programı var Spss benzeri programları kullana bilmen için konuları çok iyi bilmen gerekiyor.

Bilgisayar derslerinde 90 100 almak çocuk oyuncağıydı ama iş mat kısmına gelince çok sevmeme rağmen bi türlü ısınamadım.

Baktım olacak gibi değil hocaları bıktırdım, yeter mezun olsun, kurtaralım şundan dediler diye mezun oldum son dönem 6 hoca ortalamamı 2,0 yapmak için 1 ay uğraştı

Tavsiye etmiyorum ama benim durumum o bölümü bitirip oradan iş sahibi olmak değildi. okumak için okumuştum.

Hırslıyımdır, bölümü okuyup hemen iş bulmak istiyorum dersen 3 veya 4. sınıfta kesinlikle bankalara stajyer olarak başvur ve kesinlikle hakkını ver stajın. Mezun olduğunda çok kolaylıkla bankalarda iş bulabilir kariyer yapabilirsin(Yüksek maaş)