Senin Hesabına Görede 7000 Tl Eder O nasıl Olacak Facebook'mu Yazıyorsun Sen Altı Üstü Bir Bot Eğer Bir Bot İçin 5-6 Saat Uğraşıyorsan Birşeyden Anladığın Yok Demektir Bu İşi Bırak Yapma
En Fazla Botun Alacağı Zaman Bot Başına 30-50 Dakika Arası Senin Gibi Bir Botta 150-200 Satır Kod Yazılmayacak En Fazla 15-25 Satır Arası Bizim Sisteme Göre.
Bot Başına Fiyat Verildiği Zaman Çok Büyük Meblağlar Çıkmaktadır Benim Verdiğim Temsili Fiyattır.
Bot işini rakam olarak değilde, süresel ve yazılım olarak küçümsediğinizi görüyorum.
1- Bu botlar tek tek yazılmaz.
2- Merkezi bir sisteminiz olmalı. Verileri mysqlde tutup gönderebileceğinizi düşünüyorsanır Kaç serverınız var derim. 250 bot aynı anda çalışacaksa!!!
3-Bot hizmeti verecekseniz. digitalocean gibi bir yerden en az 50 vpsiniz olmalı. Ayrıca bu botları bir merkeze en son çalıştığı zamanı bildirmeli. Ayrıca botlarda güncelleme durumlarında. 50 makineyi birden tek tıkla güncellemeniz gerek. Yoksa yaş o işler.
4- Bu 250 botu yerine adam akıllı oturtmak aşağı yukarı 4 ay sürer. Bu 4 ay süre içerisinde bot havuzunda biriken veriler epey yer kaplayacaktır. Ve araması da bir o kadar kasıltılı bi iştir.
5- Botları kullanacak olan müşterilerin zamanlanmış görevleri olacak! 1000 müşterin olduğunda saniyede göndereceğin içerik 1000-5000 arası olacak. bunu kaldıracak sistem vsvs.
Bu maddeleri öyle bir yazarım destan olur....
Baltalamak için yazmıyorum. Ama bu zihniyet ile işin zor.
Not: Henüz yazamıcam dediğim bi bot olmadı. Ama her işin bi değeri var.