Bilader yanlış anlama sözüm sana değil ama bu tür konular artık baymaya başladı. Açılan konuları özellikle takip ediyorum. Amacım kimseyi hor görmek veya küçük düşürmek değil ama daha araba kullanmayı bilmeyen hatta okulunu bitirmemiş kişiler bile açıyor malum siteyi bi fiyata göre arama yapıp ondan sonra onu al bunu al demeye başlıyor, görsen 40 yıllık şöför sanırsın, daha direksiyona oturmuşluğu yoktur.
Honda hangi konuda sağlam deyip bi arkadaş yandan sürtmedeki kaza fotoğrafını koymuş arkadaşlar artık şunu anlayın yeni üretilen araçların hiç birisinde kaporta eski wolvo lar kadar sağlam değil buna BMW AUDİ WW FERRARİ PORCHE HONDA WOLVO gibi dev firmalarda dahil. Sebebine gelince artık firmalar aracın kaza anında kaporta durumuna bakmıyor yolcu güvenliğine bakıyor.
http://www.youtube.com/watch?v=YSYLE55iYj0 http://www.youtube.com/watch?NR=1&v=...ture=endscreen http://www.youtube.com/watch?v=rU6a_s4SHZw
Bu kazaların hepsi üretici firmaları tarafından çekilmiş saatte 64 km hızla giderken düz zemine vurduğu taktirde çıkabilecek değerleri gösteriyor ve övünç kaynağımız diyorlar sebebi araç değil yolcuya bişey olmaması. O yüzden lütfen bilmeden kulaktan dolma haberlerle o aracın kaportası zayıf bu sağlam demeyelim. Ve unutmayalım artık ön kaportaların neredeyse tamamı akordiyon sistem olarak üretiliyor deyim yerindeyse bi çöp tenekesine bile vursanız kaput katlanır amacı darbeyi önde absorbe edip kabin içindeki yolculara gelmemesidir.
Konfor,yakıt,rahatlık,fiyat, donanım konusunda tartışma yapılacaksa ona amenna derim.
Benim için motor ve şanzumanının sorunsuz olması önemlidir. 2000 yılından beri kullanmadığım araç kalmadı diyebilirim, herkezin zevki ve araca bakış şekli farklı olabilir benim için Honda, hayat onda.

Bundan sonraki aracımda sizin şimdi baktığınız fd6 kasa olacak.
Almaya niyet ettiğiniz araç konusuna gelince çevreden gelicek tepkiye değil ihtiyaca göre araç almak gerekir, premium ile elegance arasında çok bariz farklar yok ama en çok dikkat çekeni sunroof olmasıdır. Ve bunu kullanıcakmısınız yoksa sadece olsun diyemi alıyorsunuz burasıda önemli. Bende Vtec 2 LS var, aynı kasa extra olarak sunroof + 4 disk + 4 hava yastığı olan ile benimkinin arasında 4-6 k arası fiyat farkı oynuyor. 2 arkadaş aynı anda aldık o ES kasa aldı ben LS kasa sürekli beraberiz ve daha hiç sunroof u kullandığını görmedim şimdi sizce verdiği extra para boşa gitmiş olmuyormu. ?
Yol tutuşu konforu dikkat çekiciliği ve her türlü modifiyeye yatkınlığıyla önerebileceğim bi araçtır. Dezavantajı yol sesini içeriye alman araçlarına göre daha fazla alır. (iyi bi izolasyon ve yumuşak hamur lastiklerle sorunu çözebilirsiniz.)
Ve ilk postlardan birisinde yakıt tüketimi 20 krş u geçmeyecek demişsiniz. Bu devirde LPG de olsa istediğiniz kasalarda 23-25 krş tan aşağı yakıcak araç yok var diyen olursada yalan söylüyor demiyeyim ama aracı ya hiç kullanmıyordur yada kadranı hiç 70 km/s üzerine çıkartmamıştır.
Çok doğru konuşmuşsunuz hocam.
O fotoğrafı koyan benim fakat şu durumu atlamışsınız.
Olay kaput olayıysa biz kaputlada arkadan sol arka fardan sol ön fara kadar vurduk ve bizde sadece değişen sağ ön far mikası oldu. Öbür araç komple sol arka fardan sol ön fara kadar gitti.
Sonra gözümüzün önünde passat ile hyundayi kafa kafaya girdi. Passatın ızgarayla far düşerken hyundai aküye kadar patladı.
Emicilikle kaportayı kıyaslamak yanlıştır.
Doğru konuşmuşsun ancak eksik konuşmuşsun.
Senin hondayı allah kaza bela vermesinde bi hyundaiyle çarpıştır sende hiçbirşey olmaz ama hyuindayi mukavva gibi dürülür.
Aynı şekilde senin arabayı bi vw ile çarpıştır seninki kağıt gibi bükülür.
tüm arabalarda emicilik önemlidir ancak yola oturuş ve kaza anında emicilik + yolcu güvenliği alman arabalarında fevkalade fazladır.
Ankarada oturanlar bilirler öveçler 8. cadde kavşağındaki kazaları.
Mercedes s500, kapalı kasa transite vurunca yolun öbür tarafına attı.
Sac kalınlığı havaya atılacak kadar önemsiz birşey değildir...
Eski araçlarda ise tampon ve motor bitişikti kazada motoru kucağınıza alırdınız şüphesiz bilirsiniz zaten. Bahsettiğiniz şey doğru ancak eksik.
Saygılar...