Lostr adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Bence yönetim bilişim sistemleri bölümünden mezun olan birinin iş bulması kendini geliştirmesine bağlıdır. Zaten bu bölümü seçenler az çok bilişim hakkında bilgilidir. Bu nedenle iş bulamama gibi durum olacağını sanmıyorum
Özel adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
bir çok kişi iş alanı ve açığı olan bölüm diyor hocam, insan kendini geliştirirse nasıl iş yok çok güzel maaşla güzel bir yerde çalışır diye düşünüyorum.

Bu bölümdemi okuyorsunuz nerde biliyorsunuz iş yok?

--R10.NET; Flood Engellendi -->-> Yeni yazılan mesaj 01:09:50 -->-> Daha önceki mesaj 01:01:50 --

Yazar; UMAY AKTAŞ SALMAN
Kaynak; Radikal Gazetesi
Kaynak Adres; http://www.radikal.com.tr/haber.php?haberno=191830
Arkadaşlar yaşadığınız ülkede bir çalışan yüz iş mantığı olduğu için öyle yüksek maaşlar rahatlıklar vs hayal etmeyin. Evet askari maaşın biraz üstünde güzel bir iş bulabilirsiniz. Hea şanslı olan güzel yerlere girer bu tamamen nasip işi orası ayrı.. Fakat görünen köy klavuz istemez. Bilgisayar öğretmenliği içinde neler neler dediler aha okulu 1.likle bitiren arkadaş Aydın'da tarlada zeytin topluyor. Biraz mantıklı olun lütfen. Siz burada iş bulur vs yazıyorsunuz sonra gencecik kardeşlerimiz bir şey sanıyor. Herkes doktor mühendis olmayacak ama bile bile de lades yapılmaz. Sonra üniversite okumuş işsizler ordusu kpss kitapları içerisinde boğuluyor.. Boğulur tabi az gerçekçi olalım. Gidip iki yıllık inşaat teknolojisi okuyun aç kalmazsınız hatta kendinizi geliştirin mühendisi geçtim mimar maaşı alır kendi büronuzu açarsınız yanınızda mühendis çalıştırırsınız. Önü açık meslekler seçin kendinize. Pc müh yazılım müh varken onlara sizin yapacağınız işleri yaptıracaklar yok pahasına.. Daha Bilge Adam vs gibi kurslardan mezun olanlar var, iki yıllık programlama vs bölümlerden. Sizin bahsettiğiniz çok ara bir meslek. Çok afedersiniz "ne emmeye ne öpmeye" gelen bir bölüm. Gidin muhasebe okuyun.. İlanlara bir bakın herkes işi bilen adam gibi muhasebeci arıyor. Alternatifiniz çok ama yetenekleriniz yok olsun piyasada, sivrilin bir konuda, bu konunun eşşeği benim diyebilin. Oturun ingilizce çalışın lys5 den ing dil edb girin 4 yıl okuyun ingilizce öğretmeni olun formasyon yolları açıldı. Dershane rehberlik servislerine fazla güvenmeyin. Biyoloji fizik okumayın. Sınıf öğretmenliği seçin. İki yıllık adam gibi bölümlerde okuyun. Tek üniversite bitirmeyin aynı zamanda açık öğretim okuyun. Adalet meslek(Adı tam bu olmayabilir.) bitirin açık öğretim. Elinizden gelen işleri söylerken BEN değil BİZ olun. Birde babanızın parası varsa öğrenciyken bol bol yiyin sonra bulunmuyor..