Merhaba Arkadaşlar,
Kurumsal web sitesi 'tarzında' bir web sitem var. Keyword kelimeden oluşuyor, üstünde bir ürün için uzun bir satış yazısı ve birkaç sayfa var. Penguenden önce birçok ilgili kelimede 1. sıraya çıkmıştım, ancak güncellemeden sonra google her kelimede beni 3-4 kelime alta kaydırdı.
- Sorunum şu ki siteye içerik girmem mümkün değil, tekrar yukarı çıkartmak için tek şansım backlink. Geniş çaplı bir backlink çalışması yapmayı düşünüyorum (paravan bloglardan, sözlük tanıtımlarına, facebook, twitter, organik git, birkaç forum, tanıtım yazısı, hepsi dengeli şekilde).
Normal şartlarda aklımdaki seo daha doğrusu backlink çalışması herhangi bir siteyi uçuracak nitelikte, ancak iki şeyden korkuyorum: 1. Anlık durum itibariyle bir etki etmemesi, 2. Google'ın spam olarak algılaması, gerisi malum..
Tecrübeli arkadaşlara soruyorum: Bu aralar backlink çalışması yapıp/yaptırıp olumlu veya olumsuz sonuç alanlar var mı? Şimdi mi başlamalı yoksa biraz daha mı beklemeli? Görüşlerinizi rica ediyorum.