Hit değerleri Yandex metrica ile belirtildiği şekildedir. Konu içeriğinde yer alan veriler bundan 2 ay önceki verilerdi, ben pek ilgilenemedim ve site bir ara kapalı kaldı dolayısıyla hit düşüşü yaşadık bir süreliğine şimdi hitler iyi seyrediyor. Hit düşüşü yaşadığımız dönem SEO çalışmasının hemen sonrasına denk geldi bu bizi biraz daha etkiledi. Güncel hit değerlerini en aşağı değerlerle vereyim hocam. Blog ağının genel hit değerleri: 1K Tekil ve 3K Çoğul olmak üzere tüm bloglar ve anasayfa dahilidir. Siteyi satışa çıkardık ancak alıcı arkadaşlar hit grafikleri vs. isteyince Yandex ziyaretçi istatistik tablosunu yeni ekledim. Sitede footer alanında Yandex sayacını görebilirsiniz. 2-3 günlük hit grafiği mevcuttur. Şuan sitede eklenmiş olan istatistik sayacı Yandex'in etkili geçerli bir sayacıdır tekil ve çoğul hiti genel itibariyle ifade ediyor hocam. Ortalama gösterim 3,5K dolaylarındadır.

Tüm bloglarda reklam veya mesaj gibi HTML - Metin içeriklerini anablog üzerinden yönetici hesabıyla sağlayabiliyoruz. Blogların reklam ayarlarını admin düzenleyebiliyor.

Kazancı belirli oranlarda blog üyeleriyle paylaşmak mümkün bu sistemden ayarlanıyor. Örneğin; bir blog yazarı reklamlarını yayınladı kendi blog hesabında, siz de yetkili olarak reklamların kazanç paylaşım özelliğini açtığınızda sizin reklamınızla blog yazarının reklamını kişinin blogunda sıralı olarak görüntüler, iki reklam kodu aynı anda görüntülenmez, bir ziyarette sizin reklam kodunuz yani admin reklamları bir diğer ziyaretçiyede blog yazarının reklamları görüntülenir bunu sistem kendi nezdinde ayarlamaktadır. Bunu sistemimizdeki premium bir eklentiyle sağlıyoruz. Ücretli üretsiz eklentiler mevcuttur. Altyapının wordpress olması avantajlar sağlamaktadır.

Anlaşması devam eden bir reklam alışverişi yoktur. Zaten websitem.info blog servisi olarak hizmet verdiği sürece pek reklam yüzü görmedi, AdSense reklamını da yakın zamanda ekledim, alıcı arkadaşların isteği üzerine. Adsense ile günlük 3-4$ ortalamaya sahip bir kazandırma oranı mevcut. Şimdi farkettim TBM oranı yüksek seyrediyor bunu da belirtmek isterim. Sitenin dinamikliğini korumak tamamen sizin elinizde, bizden arta kalan bir kusur katiyen yoktur.

Websitem.info VDS sunucuyla idame ettirliyor. CPANEL ücreti vermiyorum. Aylık VDS masrafı 30 TL idi. 40 TL'ye çıkartıldı. ns1.websitem.info ns2.websitem.info server alanları üzerinden hizmet veriyor. VDS üzerine başka site kurmadım. Tek IP ile çalışıyor kaldı ki 2 ya da 3 IP ile çalışsa sunucu çok fena hit toplayacaktır. Sunucu sağlam güvenlik açığı hiç yaşamazsınız. Kendi sunucunuz varsa masrafsız taşıma yapılır ya da daha uygun bulduğunuz bir sunucu firmasına taşırsınız. Aydan aya ödeme yapıyorum. Aslında 20 TL'lik sunucu bile aylık websitem.info'yu idare edecektir. Kaynak kullanımında sorun olmuyor. Kaynak kapğasitesi çok geniş. 2 GB RAM - Türkiye lokasyon. Trafik sorunu yok, Harddisk 500 GB harddisk daha 2 GB olmamıştır. Maliyet düşürülebilir. Sunucuyu sadece websitem.info ile kullandığım için CPANEL erişimini aylık kiralamadım. Yani CPNALE masrafı yok. CPANEL ihtiyacı olursa aylık bir kod ile yada ücretiyle CPANEL kullanabilirsiniz. CPANEL erişimini ve WHM erişimini filezilla ve putty gibi envanter programlarıyla idare ediyorum. Hiçbir sorun yaşanmadı. VDS gideri dışında başka gideri yoktur. VDS giderini de kolaylıkla site karşılayabilir.

AdSense açısından yurtdışı hitlerin TBM'ye kazanca etkisi oldukça fazla o yüzden global hitlerin varlığından da söz edildi. Bu siteyle birlikte çok sayıda premium eklenti verilecek. Premium eklentiler sınırsız lisansa sahip olup premium bir siteden ücretleri iade edilerek alınmıştır. Çok sayıda eklenti mevcuttur. Bu eklentileri her hangi bir wordpress sitesinde de kullanmanız mümkün. Satış yapılırken site tüm içeriğiyle devredilecek. Bunun yanında 2 Adet AdSense hesabı'da verilecek. Bir de sürpriz vardı aklımda onu da hafiften işaret edeyim belki alıcı kişinin ihtiyacı olduğunda işine yarar.

2 Binin üzerinde üye ve 2300 dolaylarında da blog yayındadır.
Ek olarak siteyi satma sebebim, ihtiyaçtan dolayıdır. 3 yıl boyunca en çok ilgilendiğim sitedir. Son zamanlarda pek ilgilenemediğim için satışa çıkardım. Siteyle ilgilenen birkaç arkadaş mevcut. Satış konusu birkaç webmaster forumunda da yer almaktadır.

---------------------------------------------------------------