Proticaret'i beğenmeyenler sebeplerini somut örneklerle pekiştirebilirler mi? Sistem localimde kurulu, test ediyorum-benim test ettiğim yazılımla sizin bahsettiğiniz yazılım aynı mı acaba? Bu sistemi bir süre daha test edip, mevcut yazılımımı komple aktardıktan sonra ciddi olarak kullanmayı düşünüyorum da. Bana yön gösterici olursunuz en azından. Bu saatten sonra sorun yaşamak istemediğim için soruyorum, yanlış anlamaya çok müsait bir ortam var burda, o yüzden detaylı detaylı yazıyorum. Siz yazılım ücretsiz denilip, modüllerin ücretli satılmasına mı takılıyorsunuz yoksa başka problemler mi var?

Mesela standart modüller size yetiyorsa (bana yetiyor) ödemem gereken tutar PayU için gerekli olan modül, onun da fiyatı $150

Siz bir yazılıma "tü, kaka" diyerek bir şey elde edebileceğinizi sanıyorsanız yanılıyorsunuz. Herkese yaptığı işten ötürü saygı duyulması gerekir. İşin nevi ne olursa olsun. Türkler olarak sanıyorum ki en büyük problemimiz birbirimizi karalama yoluna gitmemiz. Bu yüzden de dört dörtlük bir yazılımımız piyasada yok.

Eğer gelişmek istiyorsak mentalitemizi değiştirmemiz lazım. Kimde ne hata eksik varsa yazalım, ilgililere iletelim, gelişimlerine katkı sağlayalım kardeşim.

Mesela genel olarak Türk yazılımlarında gözlemlediğim sıkıntılardan bir tanesi alt-alt-alt kategoriler oluştururken yaşanan zorluklar. Bir çoğunda yapamıyorsunuz. Yaptırmak istediğinizde bunun için extra ödemeniz talep ediliyor. Ve büyük ihtimalle size çıkartılan fatura yüksek geliyor, dışarıdan daha ucuza kapatmanın yoluna gidiyorsunuz ancak kodlar şifreli olduğu için iş elinizde patlıyor.

Resimde ne demek istediğimi daha iyi anlayabilirsiniz:

Herşeyin standart olmasını bekleyemeyiz elbette ancak şahsi kanaatim yapılabilecek herşeyi standart hale getirirseniz sürümden daha çok kazanırsınız...