makinist99 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Arkadaşım 30 yaşında ve askerlik işlemlerini yen yaptırmış birisi olarak sana şu kadarını söyleyeyim.

sen 29a geldiğinde okulun bitmese bile hemen 29 yaşına bastın diye kapıya inzibatlar dayanmıyor rahat ol. 29 yaşını doldurduğunda artık öğrenciliğin işe yaramadığı ve tecil hakkın olmadığı için yoklama kağıdı geliyor. Şubeye işlemlerini yaptırmak üzere gitmezsen bakaya kalıyorsun ve ileride gittiğinde 250 ve daha yüksek miktarlarda bir para cezası ödüyorsun. Mesela ben 3 ay bakaya durumdaydım
daha sonra gittim askere gitmek üzere başvurdum.
250 TL bir ceza çıktı o cezayı da askerlikten sonra ödenecek şekilde erteliyorlar..

Zaten 1 yıldan önce arama emri çıkmıyor sanırım(tam emin değilim ama bazı yasalar değişti sanırım gelip evden alma dönemide bitti )

diyelimki 1-2 yıl bakaya dolaşırken aranma emrin varken yakalandın. askere götürülmüyorsun şubeye götürülüp en kısa zamanda askere gitmek için işlemlerini yaptırıyorsun.

sonuç olarak dersleri zamanında geçersen sorunsuz en kötü küçük bir para cezasıyla gidersin askere..
diyelimki kişi 3 sene bakaya gitti askerlik şubesine işlemlerini yaptırmaya..

Hemenmi alınıyor yoksa belli bir süre bekletiliyor mu

Yanlış anlaşılmasın ben jandarma olarak çok şükür vatani görevimi yaptım, bir arkadaşım için soruyorum..Ekonomik sebeplerden dolayı 3,5 senedir bakaya kendisi...