Kimlik doğrulama veya yönetimden onay bekliyor.
Merhaba arkadaşlar
Yıllardan beri e ticaret yapan biri olarak bahsettiğiniz hemen al , pro ticaret ideasoft , imagaza , shopphp , opencart hepsini kullandım sizlere deneyimlerimden bahsetmek istiyorum.
Hemen al : Hemen al gerçekten güzel bir sistem ama tekdüze ve eklemek istediğiniz bir şey olursa bayağı yani bayağı bir ücret talep ediliyor.Bir xml de hata oldu 3 ay boyunca giderilmedi .Teknik destek sıfır herşeyi sizin yapmanızı talep ediyorlar. Yaklaşık 2.500 Tl ödeme yaptım ama 1 sene sonra bıraktım.Kesinlikle tavsiye etmiyorum. Hemenal ile bir şeyler yeni şeyler yapmaya kalktığınızda bütçenizin en az 10 bin Tl olması ve sabır gerekiyor.
İdeasoft : 2 sene boyunca kullandım .Sahibi Fatih bey kesinlikle ilgili bir arkadaş teknik destek oldukça güzel .Ancak ben yapı olarak ideasoftun çok ama çok tekdüze olduğunu düşünüyorum.O yüzden düşünebilirsin ama pek tavsiye etmiyorum.
Proticaret: BU firma ile birebir mecidiyeköydeki ( o zamanlar oradaydı ) ofisinde bize sunum yapıldı .Şu firma şu kadar sattı biz çok iyiyiz filan .Bizde inandık aldık.Anlattıkları ile kurulan script kesinlikle birbirinden farklı.Hatırladığım kadarı ile bir değişiklik bir ürün eklemek istediğinizde bayağı bir uğraşıyordunuz.Pro ticaret şu an bedava sanırım ancak modüller ücretli bildiğim kadarıyla.Pro ticaretin şu son halini görmedim ancak incelediğim sitelerin hiç birinde kullanılmıyor.Ve oldukça kullanışsız bir admin paneline sahip.
Shopphp : Arkadaşdan tedarik ettik 2 sene filan kullandım.Ancak oldukça amatör bir tasarıma sahip yeniden tasarım yaptırmak zorundasınız.Parayı ödedikten sonra pek ulaşılamaz hale gelen bir teknik destek var.Çok kötü değil ama kendi sunucuna kurup kendin bir şeyler yapmak istiyorsan birazda bilgin varsa al derim.
Opencart : Opencart'ı hiç sevemedim yalan yok.Bedava bir yazılım açık kaynak kodlu ama benim tecrübelerime göre açık kaynak kodlu bir yazılımın açığını lamer ve hacker bozuntuları çabucak bulabiliyor.Opencart'ı biraz kurcaladığında çözebilirsin .Kendi sunucuna kurabilirsin.Bir çok tema bedava bulabilir yada 40 50 dolara hazır tema kullanabilirsin.Tabi temaları kurabilir ayarlarını yapabilirsen.Biraz bilgi gerektiriyor.Ancak dediğim gibi pek güvenli değil.Sabah kalktığında dandik bir lamerin "bu siteyi hackledim nıhahaha "diye bir yazı bulabilirsin.
İmagaza : ilk önce baktığımda shopphp nin altyapısını kullanan tasarımı oldukça profesyonel bir yazılım olarak gördüm.Çekinmedim değil .Cenk beyle bayağı bir konuştuk çekincelerimi belirttim.Rahat olmamı söyledi .2 sene boyunca shopphp deneyimim var yukarıda belirtmiştim.Bir cesaretle parasını ödeyip programcıma kurdurdum.Bir kaç şeyde takılı kaldık Cenk bey müdahale edip hemen halletti.Daha sonra kimsede bulunmayan Asya bank sanal pos modulünü yazıp kendisi entegre etti sağolsun.Her türlü sorunumuzu dinleyip çözdü.
Daha sonra kredi kartı işlemlerim senelik 10 bini geçtiği için Banka benden PCİ DSS testi istedi.Testi yaptırdık ( oldukça kapsamlı bir test sunucu yazılım vs.) herşey taranıyor ve size eksikleriniz bildiriliyor.Ve baktık ki imagaza scriptinde hiç bir hata yok. Şunu belirtmek isterim size.Hacker lerin girebileceği her port herşey taranıyor ve imagaza tertemiz!!! Bu ileride size lazım olabilecek bir özellik PCİ DSS e karşı kesinlikle hata yok.Ve bunun sonucunda Yeni projemiz için imagaza dan Fırsat scriptinide aldım.En azından kafam rahat olacak.
Şimdi işin özüne inecek olursak kendi sunucunda bu işi yapmak ben müdahale ederim ve oldukça sağlam bir yazılım istiyorsanız imagaza'yı birinci sıraya koyun derim ben. Bazı arkadaşlar diyecektir imagaza ile ortakmısınız .Dileyen olursa en son aldığım imagaza scriptlerinin ücretlerinin dekontlarını pm ile yollayabilirim.
Saygılarımla