Eger adaletin tesis edildigi bir ulkede olsak, butun takimlarin mali verileri didik didik incelense, ve bunun sonucunda sadece FBnin sucu ciksa, ben FBye ceza verilsin derim. Ama simdiki gibi nerdeyse herkesin yamuk bir isinin oldugu bir ortamda, FBnin rakiplerinin en ufak bi sekilde sike ihtimalinin incelenmedigi bir ortamda, FBnin en ufak sike kanitinin olmadigi bir yerde FBnin sike yuzunden ceza almasi absurd bir vaka. 100 tane cocuk markete giriyor, cikolatalari caliyor, sesini cikarmiyorsun, bizim cocuk marketten cikarken agzinin kenarinda cikolata kalmis, vay butun cikolatalari sen caldin diye cocugu tikiyorsun iceri. Durum malesef bundan ibaret. Millet bide utanmadan adalet yerini buldu falan diyorlar, boyle adalet mi olur allahaskina. Yakalayacaksan butun cocuklari yakala, yakalamayacaksan hicbirine karisma.
Memleker absurd bi yer. Malum partinin genel baskaninin yegeni 55 kilo eroinle yakalaniyor, iciciyim diyor, saliyorlar, oteki tarafta sende, bende 10 gram yakalasalar 3-5 yil hapis yatacagiz. Bende sahsen acayip merak ediyorum, su mahkemelerin verdigi kararlarin neyine guveniyorsunuz. AIHMden en cok ceza yiyen ulkelerden birisi bizimkisi, nerdeyse buraya giden her karar geri donuyor, yapilan yamuk isin haddi hesabi yok, hirsizlarin neredeyse hepsi disarida, ne kadar vatansever varsa iceride, ne kadar terorist varsa disarida geziyor, ne kdar teroristleri iceri tikacak adam varsa icerde. Allahaskina siz bu mahkemelerin verdigi kararlarin niye tarafsiz ve dogru oldugunu dusunuyorsunuz? Yahu bizim memlekette tecavuz edenler malum guruptan diye ceza bile almiyor, adamlar TVde sunu sunu sunu iceri alacagiz diyorlar, 3 gun gecmeden polis bunlari topluyor, siz hala ortada adalet oldugunu falan dusunuyorsunuz. Acayip garip bir durum.
Yanlis anlasilmasin bende adaletin saglanmasini, suclularin iceri tikilmasini istiyorum. Ama bu kadar yamuk is yapan adama bisey olmazken, bizimkinin iceri tikilmasi acayip absurd bir durum.