Özel adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Evet kapandığını biliyorum fen edebiyat yazıcaz mecburen artık. Şimdi şöyle hocam ben edebiyatı seviyorum yazmayı çok seven biriyim. tek kaygım işte atanma işsiz kalma korkusu. atanma konusunda coğrafyanın daha avantajlı olduğunu söylediler. Ben edebiyat gitsem atanma , iş olanakları neler olur ?
birde okutulan derslerin içerikleri nedir lisedeki gibi benzermi? yüksek lisans yapabiliyoruzmu ? Formasyon almak zormu birde ?
Formasyon olayını pek bilmiyorum hocam, forumda bölüm okuyan arkadaşlar varsa onlara sormak daha mantıklı. Lakin herkese formasyonu vermeyeceklerdir elbette. Eğitim fakültelerinde senede 300-350 kişi mezun oluyor TDE Öğretmenliğinden. Bölümlerden formasyon alıp gelenler bir yığılma oluşturuyor diyebilirim. İleride sistem nasıl işleyecek detaylı bilgim yok, dershane hocalarınıza sormanız daha mantıklı olur yanlış bilgi vermek istemem

Atanma konusunda şu anlık Coğrafya Öğretmenliği bizden daha iyi durumda. Ama başta da dediğim gibi sevmiyorsanız asla gitmeyin hocam. Sene kaybı yaşarsınız. Geleceği de düşünmek gerekli ama sevmediğiniz işi yapmanız azap olur.

Ders içeriklerine gelince Osmanlıca' da ben çok zorlandım ve Osmanlıca-II dersi yani ikinci dönem görülen ders büte kaldı Ama benim haytalığımdan pek çalışmadım bu derse. Yeni Türk Edebiyatında Tanzimat Döneminden başlıyorsunuz şiir-roman-diğer türler inceleniyor. Tabiki liseye göre çok daha fazla detaylı. Eski Türk Edebiyatında hocaya bağlı bir durum gibi diyebilirim. Bizim hocamız çok zorladı bizi el yazması metin okumaya başladık ilk senemizde.

Halk Edebiyatı, Edebiyat Bilgi ve Kuramları genel olarak kolaydır, ezbere dayalı tabiki.

Uzun lafın kısası sözel bölümünden öğretmen olmak isteyenlerin arasında en ağır bölümlerden birisi Türk Dili ve Edebiyatı, belki de en ağırı. Çalışmak gerekiyor yani üniversite sınavına girdim, kazandım ohh sonunda rahatım gibi bir durum yok Severseniz zevkli gidiyor.

İzmir tercihlerinizin arasındaysa olur da kazanırsanız yardımcı olmaya çalışırım burada size, öyle bir durum oldu mu ulaşmanız yeterli.