Avni adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Yahu kardeşim sen değil miydin bundan 2 3 ay önce evet şike yaptık.Aziz yapmıştır ama fenerbahçeye hiçbir şey yapamazlar diye yorum yapan.Şimdide ceza verilmemesi gerekiyor diyorsun.Şike yapan takım ceza almayacak öyle mi ? O sadece türkiyede oluyor
Hocam,

Hukuki olarak sikenin ispatlanmasi ayri bisey, bir insanin sike yaptigina benim inanmam ayri bisey. Ben Aziz Yildirim icin karanlik bir adam, sike yapacak potansiyeli var, disari ciktiktan sonrada agzini acmadi, bu yuzden sike yapmistir diye dusunuyorum. Halada bu gorusteyim. Ama FBye bisey olmaz, cunku sikenin ispati yok. Bizimkiler UEFAda falan kulis yapsa idi, FB ceza almazdi, tamamen yonetimin beceriksizliginin sonucu oluyor bu isler.

Hukuken sike yaptigi ispatlanmamis bir takim ceza alamaz. Mesela sizde ortulu odenek paralarini arakladiniz, o parayla transfer yaptiniz, ama yaptiginiz yolsuzluk yaniniza kar kaldi. Sampiyon oldugunuz yillarda yapmadiginiz yamuk is yok, bunlarin hepsi yaniniza kar kaldi. Ben diyorumki bizim kulup iyi yonetilse idi bu isten en ufak siyrik almadan kurtulurdu. Bu isten kurtulmanin vicdani sorumluluga bize aittir, ayni sekilde yuz kizartici suc islemis futbolcuyu oynatmakta size.

Kanıt yok diyorsun ama ibrahim akın'ın imama şike teklifi itirafı ? Korcan'a mini cooper alınacak olması ? .
Bunlar sike kaniti degil. Para transferinin ispatlanmasi lazim. Ben bir vatandasa seni oldurecegim desem (boyle bir niyetim yok), allah gostermesin 3-5 gun sonra vatandas olse, hic kimse bu cinayetin suclusu protos78 diyemez, cunku kanit yok. Hukuk dedigimiz istede kanit onemlidir, kanit yoksa komple bosa duser dava.

Eskişehir maçından önce fenerbahçe yöneticisinin bülent uygun ve ümit karanla birlikte olması.Aziz yıldırım'ın maçtan önce bülent uyguna öyle oynat böyle oynat demesi.Emenike'nin doktorlarının hiç birşey yok demelerine rağmen maçta oynamaması sezon sonu fenerbahçeye gitmesi.Sezer Öztürk'ün trabzonspor maçında hayatının futbolunu oynayıp sezon sonu fenerbahçeye gitmesi.Can Arat'ın maçtan önce telefonu kapatması sonrada fenerbahçeli yöneticiler rahat bırakmıyor demesi.Liste uzaaaar gider.Bu saydıklarımın hepsinin tapesi var.İnternet elimizin altında araştırıp bulabilirsin..
Bunlarin hicbiri biseyi ispatlamaz. Adam isterse telefonda sen kendi kalene gol at, sana 1 milyon para, o adam macta kendi kalesine 2 gol atsin, yine kanit olmaz. Bunlarinn yerine hicbir telefon kaydi olmasin, ama FBden futbolcunun hesabina 1M para gitsin, o adamda macta sacmasapan oynasin, o giden para sike delili sayilir.

Biraz objektif olun.2 ay önce öyle söylüyordun şimdi farklı konuşuyorsun.Türk mahkemeleri şike var diyecek.Avrupa şike var diyecek ama tek haklı sizsiniz öyle mi ? 3 maymunu oynamayın artık.Ceza verildi her şey ortada yapmayın artık.
YAhu butun takimlar bu isin icinde, bitek numune bzimkileri atiyorlar iceri. TSden Sivasa giden balik davasini bile arastiormadilar, FBnin butun finansal verilerini incelediler, adamlar TSye bakma geregi bile duymadi, bizim mahkeme baslamadan medyasindan tut, futbol uzmanina kadar herkes kafadan suclu buldu bizi. Ben FBnin sike yapmasini istemem, ama karsi taraf duzgun oynadigi, bel alti calismadigi surece. Karsi taraf her turlu yamuk isi yapiyorsa, FBnin sike yapma hakki dogar. Baskanda bunu yapacak ayarda, ayrica yapmistirda. Ha bana kalsa iyide yapmistir, cunku pisligin normal oldugu yerde duzgun adam olursaniz, ne kupa alirsiniz, nede baska bisey. Bizim kulubun finansal verilerini inceledikleri gibi sizinkileri incelesler, yuzlerce, belkide binlerce TSli hapse girer. Alismisiniz FBye cakmaya, kendinizi sutten cikmis ak kasik saniyorsunuz. FB takimi saha icindede saha disindada tum agirligini sampiyon olmak icin sahaya sizin camia karsisinda koyar. Cunku siz temiz degilsiniz, her turlu yamuk is sizde normal. Ama saha disi degil, saha icinde sampiyonluk mucadelesi yapildiginda, FB saha disinda bisey yapmaz. Defalarca son macta sampiyonluk kaybettik, herhalde o zamanda sike yapmayi biluiyorduk, yapmadik cunku o kul hakkinda girer. Sizde kul hakkina girmez, cunku siz saha icinden cok disaridan calisip sampouyon olmaya calistiniz.