Ben girmedim sınava bi akrabam girmişti mülakatlar için Ankara'ya geldiği için bende yanında gitmiştim.
Onun anlattığı kadarıyla sorularınıza cevap vereyim

ilk gün okula gittik elindeki belgelere felan baktılar sonra asker kontrolünde içeri aldılar okulun önü baya kalabalıktı işte adayları 50 şerli gruplaştırırak sağlık kontrolüne götürdüler burda baya bi kişiyi elediler saçma sapan nedenler yüzünden eliyolarmış eğer önsağlıkta elenirsen itiraz edip tekrardan farklı bir doktor tarafından kontrol ediliyorsun benim yanımdaki çocuk ilkinde elendi itiraz edip tekrar girince geçtiydi. Ön sağlığı geçtikten sonra fiziksel mülakata sokuyolar burda 4 barfiks,45 saniyede 30 mekik,durarak uzun atlama(2 metre olması lazım),400 metre koşu ve son olarakta çömelmiş vaziyette basketbol topunu 12 metre ileri atmaya çalışıyorsunuz. Koşuda elenenler direk diskalifiye oluyor diğerlerinde 2 tanesi pas geçme hakkınız varmış galiba. İşte ilk gün bunları yaptırıyolar eğer geçerseniz ikinci gün tekrar çağırıyolar sözlü mülakat için yine burdada baya kişi eleniyormuş. Seni odaya çağırıp bi sandalyeye oturtuyolarmış ondan sonra tarih, genel kültür felan sorup kararlılığını, konuşma şekline felan bakıyolarmış. Mesela bizimkine Mustafa Kemal Atatürk'ün Kurtuluş Savaşındaki rütbesini ve etekleri zil çalmak deyimini açıklattırmışlar. Burda asıl önemli olan bilip bilmemen değil ne derece soğuk kanlısın onu ölçmekmiş yani konuşurken kendinden emin bir şekilde konuşman gerekiyormuş Bunuda geçtikten sonra ertesi gün tekrar bi sağlık kontrolü var a dan z ye check up yapıyolarmış herhangi bir sorun çıkmazsa gidip kaydını yaptırıyomuşsun..

Ayrıca
Önsağlık kontrolünde herkesi yanyana dizip herkesi boxerla bırakıyolarmış sonra beline,eline bacaklarına,parmaklarına yani heryerine bakıp eğrilik,yamukluk var mı kontrol ediyolarmış.