Ben kişisel kullanıcıyım olayın üstüne düşedim cok yani sadece kendi basıma gelenleri söylüyorum;
cok güzel 4 adet site yaptım, ilk defa girişecek mükemmel bir müşteri olduguma rağmen hepsini reddettiler. çevremde, forumlardada hep red haberleri duydum. Sonra 1-2 hafta boyunca herkes forumlara " cok mutluyum kabul edildim " tarzı konular acmaya başladı, bende attım diğer gün kabul edildi.
Yani özet olarak; bu adsense reklama ihtiyac duydugu zaman yayıncı alıyor, belli bir kotası var sanırım.
Sonuc olarak Türkiye'de reklam verenler verse bile google aramasına reklam veriyor, genellikle sitelere verenler cok daha büyük firmalar. E reklam olmayıncada google bedava kendi reklamını yayınlıyor, buda kişiye para kazandırmıyor. Soğutmak istemiyor denebilir bir nevi.
Tabi kişisel yorumum.
Önerimse; google a kalmadan gittigidiyor reklamları al koy. Tık geliri daha güzel bence. hemde gittigidiyor reklalarında; ziyaretçi gittigidiyorda misal ayakkabı arattı diyelim, sonra senin siteye girdi.. Senin sitedeki reklamlarda ziyaretçiye hep baktığı ayakkabının reklamlarını gösteriyor.
" Gel beni al gel beni al " der gibi. ister istemez " aa bu benim ayakkabı " kafasına tıklayan oluyor.
getirisi güzel yani, ammavelakin oranın ters yanı da tıklayıp da satın almayan sayısı cok oldugunda içindeki paranı ödeyip yol veriyorlar.
sevgiler.