Elbette var,
Hatta bir çok ülkede sadece arama sonuçlarını denetleyen o ülkenin kendi vatandaşları bile var bu kişiler google kendilerine verdikleri rehbelerdeki yönergeler doğrultusunda rapor hazırlayıp arama sonuçlarının stabillliğini raporluyorlar.
Manuel olarak spam ekibi var hatat 2011 yılında bunların elindeki bir rehber public olmuştu
General_Guidelines-2011.pdf diye ararsanız bulursunuz.
Birçok ülkedeki manuel spam ekibi kapattı, burdaki çalışanları başka projelere verdi.
Yeni geliştirdiği algoritma ile manuel spam ekibinin yaptığı işi otomatik olarak yapabiliyor. Ama hala aktif çalışan bir manuel spam ekibi var google.
TR'de varmı yok mu bilmiyorum. Genelde gönderikleri cevaplar aynı oldukları için türkçe konuşan bir personele ihtiyaçları yok, Zaten o ekiptekiler sitenin içeriğini okumuyorlar, ellerindeki rapora göre davranıyorlar.
Gönderdikleri cevap eğer standartlar dışındaki bir cevap ise tercüman bulmakta zorlanıcak bir firma olduğunu sanmıyorum
bildiklerim kadarı ile durum böyle.