devveloper adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Arkadaşlar merhaba,

bir web sitesi için kredi kartı ile ödeme modülü yapmak istiyorum. Yani birçok web sitesi yapmıştım ama ilk defa ödeme modülü eklemem gerekti. Bunun için ne yapmam gerekiyor tam olarak ?

yani kredi kartı ile alışveriş yapılan sitelerde gördüğüm "256 bit ile şifrelenmektedir" gibi ifadeler ne anlama geliyor bunu ben mi kodlayacağım ?

kredi kartı ile ödeme için bir bankayla nasıl anlaşacağım? 3d secure ile ödeme sistemi için ne yapmam gerekiyor.

çok fazla soru sormuş olabilirim cevap veren arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim....
hocam önce şirket sahibi gerekli belgelerle birlikte bankaya gidip sanal pos hizmeti alcak. daha sonra bu hizmet alındığında size gerekliliklerin (3d secure, ssl) ve entegrasyon bilgilerinin bulunduğu dökümanları vercekler.

sanal pos dediğimiz olay aslında bir web service'dir. dökümanların içinde servise göndermeniz gereken değişkenler, ve karşılığında servisin size cevap olarak göndereceği değişkenler ile bu değişkenlerin duruma göre alacağı değerler bulunur. sen de buna göre gerekli kodlamayı yaparsın. örn: işlem sonucu başarılı ise sipariş durumunu "ödeme alındı" olarak değiştirmek gibi.

256 bit şifreleme konusuna gelirsek yukarda bahsettiğim gereklilikler listesindeki ssl sertifikası bu işi yapar. client - server arasında giden verilerin şifreli olarak gitmesini sağlar. sanal pos işlemlerinde artık zorunludur. 3d secure gerekliliği bankacılık kuralları ile ilgili. bir ara zorunlu olcak diye duymuştum ama hala bazı e-ticaret sitelerinde 3d secure ödeme ayrı bir seçenek olarak sunuluyor. 3d secure ödeme için ayrı bir ödeme sayfası oluşturmalısın. giriş değişkenleri ilk seferde aynı fakat bu sefer web service seni ayrı bir sayfaya yönlendiriyor ve burada cep telefonuna gelen şifreyi girmeni istiyor. sonuç değişkenleri normal ödeme ile farklılık gösterebilir. buradaki değişken değerleri de yine bankanın verdiği dökümanda bulunur.