LÜTFEN YORUM YAPIN
Merhabalar,
Bildiğiniz gibi burada neredeyse herkesin bir websitesi var.Blog, xyz, film, mp3 vb şeklinde uzayıp gitmekte."Sermaye olmadıkça büyük işe girilmez" fikrini taşıdım hep.Nedense "önce bir tane limon al 5 kuruş fazlaya sat sonra 2 limon al ve böylece katlanarak gitsin" düşüncesiyle yola çıkmama rağmen tabiri caizse o limonları pazara çıkarma konusunda hep üşendim.
Üniversite'de okuyorum ve zamanımın büyük bir çoğunluğu internette geçiyor, web tasarım, grafik tasarım ve video kurgu montaj bilgim ve yeteneğim var fakat konu web olunca en ufak bir olumsuzlukta hevesim kaçıyor.
Öz eleştiri, kendi sorunlarım ve web site geçmişimden bahsettim okumak istemeyen direk geçebilir
Alıntı
Mesela güzel bir web sitesi çiziyorum (bana göre mükemmel kimine göre vasat, farketmez benim emeğimdir bu beni yıldırmaz) onu psd to html/css işlemine getirince ufak bir kodu yanlışlıkla silsem ve ne sildiğimi bulamasam projeyi tamamiyle siliyorum. ( Bu konu biraz hobi )
Asıl sorunum editörlük yapmama rağmen - ben özenerek yaptığımı düşünüyorum - konu kendi sitelerim olunca değil makale yazımı-içerik eklemesi arada bir uğrayıp a harfini bile koymuyorum siteye.Sayısız host ve domain açmışımdır.Açtığım sitelerden çoğu "merhaba dünya" içeriğinden öteye gidemedi
Flash oyun sitesi açtım hit gelmedi bıraktım ( İçerik 100ü bulmadı ), xyz açtım bot arızalandı bıraktım ( Site site xyz video-hikaye arayamam), film sitesi açtım hit gelmedi bıraktım blog açtım siftah yapmadan domainin süresi bitti.
Mailleri kurcalasam bir sürü host bilgisine uğraşırım o kadar çok yere para yatırdım ki sonradan ben bile unuttum.Bilgisayara her attığım formatta bir hostu kaybettim
Gelelim asıl meseleye,
Eloxy'den reseller aldım.Host sorunumun olmadığını düşünüyorum.Elimde .org bir film domaini var fakat onla iş yapacağımı düşünmüyorum.
Öncelikle Film sitesi açmayı düşünüyorum, forumda satılan temalardan alıp tertemiz bir siteyle başlamayı.
Filmlerin hepsini tek tek özgünleştirerek eklemeyi düşünüyorum.Diğer sitelerden tek farkı aynı zamanda sinemasal anlamda eleştirel yazılar içermesi, film tanıtımları gibi bir platform olması olacak.
Bu mümkün müdür ?
Alıntı
Maddi durumum o kadar iyi değil ve bunu bilen bazı arkadaşlar ( Bu forum içerisinden ) ortak site açmayı tekli etti içerik benden tema seo bot vs onlardan şeklinde kabul ettim, proje başlamadı bile
2. olarak hep tam anlamıyla kendime ait bir sitem olsun istedim ve tabiki zamanı gelince o siteden 3-5 birşey almayı.( Komşunun oğlu internetten para kazanıyormuş cümlesindeki oğul olmak isterim yani

)Ama öncelikli amacım internet kullanıcılarının tanıdığı bir isim olmak.Yazılarımla paylaştığım içeriklerle vs.Fakat bu konuda ne tarz bir blog sitesi açacağıma karar veremedim.Genel mi, kişisel mi, belli bir sektör odaklı mı ( benim sektörüm film olur zaten site açarsam veya ortaklık olursa o kafamdaki proje mümkünse o siteye entegre edilecek ).
Bu konuda yardım istiyorum...
Kısaca özetlersek;
1 - forumda satılan temalar üzerinde sinemasal anlamda eleştirel yazılar yazmak ve film tanıtımları gibi bir platform olması mümkün müdür ?
2 - Blog açmayı düşünüyorum ne tarzda olsun ?
3 - Daha değişik birşeyler olabilir mi ? Bu site türünden 50 bin tane var ama bak bu site türünden 5-10 tane dediğiniz şeyler mesela ?
Ayrıca tekliflere de açğım.Malum üniversite harçlarıda yaklaşıyor fazla içeri girmeden birşeyler yapmak isterim.
Yardımcı olursanız çok teşekkür ederim, bu kadar yazıyı okuyup bir şey yazmamakta olmaz ama