Daha terli toplu hale getirerek ben belirteyim:
DGS de 3-4 yıl önce intibak denen bir olay vardı.
3. sınıftan başlardın ama 1 ve 2.sınıftan da olmazsa olmaz derslerini alırdın. Ve bu dersleri yani 1.ve 2.sınıf derslerini geçmediğiniz takdirde okulla ilişiğiniz kesilirdi.
Ama gelen tepkilerden sonra intibak kaldırıldı.
DGS den yerleşenler 1.sınıftan başlar ve daha önceli önlisans da almış olduğu dersler kredi ve içeriğine göre bir komisyon tarafından gözden geçirilerek derslerden muaf olursunuz.
İngilizce, Türk Dili, Tarih iöerik ve kredisine bakılmaksızın otomatik olarak muaf olunan dersler.
Bunun yanında 2-3 dersten daha muaf olacağınız ders olursa 1. sınıfa fazla ders kalmadığından size 2.sınıftan ders alma şansı doğar. Bu da sizin 2.sınıftan başladığınız anlamına gelir.
Ama yukarıda belirttiğim gibi bu tamamen üniversitedeki dersleri değerlendirecek komisyonun insafında.
Ben biraz düzelteyim , üniversitelerdn üniversiteye fark var , ben fatih üniversitesinde 3. sınıftan bilg. müh. dgs ile başladım ve mezun oldum , alttan çok dersim vardı yaz okulunda v.s. dersler alarak 1 yıl fazla okumaktan kurtuldum , fatih üniversitesinide öneririm , araştırma yap kafana takılan bulamadığın soruları bana pm ile sorabilirsin