Bilo adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
hocam kendimi bildim bileli aynı ip'ler üzerinde çalışıyorum (hosting firmalarımda yer alan sitelerimi önem derecelerine göre ayırıyorum) ve sizi temin ederim,asla en ufak bir sıkıntısını görmedim. yani sürekli aynı ip üzerindeki siteler üzerinde seo çalışmaları yapıyorum... Ama "birinin kopya site durumuna düşmesi" konusunda haklı olabilirsiniz. Ancak öyle olsaydı bile, bu durumda; kopya durumuna düşen sitenin ortalıktan uçmuş olması gerekirdi, ama oda duruyor koç gibi

(başkalarının terazisi yerine kendi terazimi kullanıp sonuçları görmeyi sevdiğim için, inanın çok hızlı yol alınıyor)
.
Site tabi ki duruyor fakat kendi kelimesinde yok. İki arkadaş benim eksik dediklerimi tamamlamış biri sunucu, biri de 301 gibi izlenim bırakabileceğini söylemiş. Zaten aynı ip üzerinde olup birinin kopyaya düşmesi durumunda site direk Google amca üzerinden silinecek diye bir durum yok fakat keyword aramalarında ben göremedim şahsen. Sadece sanırım 2 harf farklı olarak domainlerdeki keyword üzerindeki aramaları yapıyoruz. Buna benzer durumları daha önceleri yaşamıştım. İlk karşılaştığım bir durum değil fakat temelinde yatan etkenler bunlardı diye düşünüyorum. Tabi ki, daha tecrübeli biri çıkıp asıl nedenin ne olduğunu söyleyebilir. Ayrıca bir siteyi 301 yaptınız, 301 yaptığınız siteyle yeni sitenizin aynı anda aramalarda görünme ihtimali bile düşünüldüğünde şaşılacak bir durum yok