Gülşah hanım sanırım sizle 2012 de çeviri için görüştük ben mesajları silmişim belki siz reklamveren yada MSN den mesajlarımıza rastlarsınız isminizi iyi hatırlıyorum ama ne görüştüğümüzü malesef hatırlayamdım Kadın sitelerine içerik sağlamak yada çeviri yapma konusunda görüşmüş olabiliriz hatta iş yapmış olabiliriz diyaloğumuz geçtiğine eminim ama karıştırıyorsamda kusura bakmayın.
İşlerinizin bazılarında hak ettiğinizi iyilik için talep etmediğiniz için parası olmadan size iş yaptırabilenler adına ben de teşekkür ederim.
Siz kozmetik satın alırken yüksek kiralı dükkanların olduğu cadde yerine internetten aynı ürünü ucuza almayı hayatınızda bir kere bile tercih etmişseniz dükkanların emeğine saygısızlık etmiş olmazsınız. O dükkanlarda internetten kozmetik satanlara piyasayı düşüren gözüyle bakmamalıdırlar. Bunda mütabıksak sizler de işi alanlara lütfen saygı gösteriniz. Serbest piyasa özgürlüğü ile bir kişi emeğini ucuza satabilir bu kimseyi ilgilendirmez bunu değerlendirecek olan biz işverenler olmalıyız kötü hizmet alırsak ekonomik çözüm yerine daha profesyonel çözümler satın almaya çalışırız bu sizce de böyle değil midir?
Benim ihtiyacım olan ingilizce bir sayfanın türkçeye dönüşmesidir yeminli tercüman arasam burada ne işim var Bürosu olan fatura veren bir yerle çalışabilirim. Bürolarınız yokken fatura vermiyorken Büroların fiyatlarını bize empoze etmeye çalışmanızı samimi bulmama hakkım olmalı, cebimin kahyası sadece ben olduğum için düşük teklif yapabilirim kabul eder yada etmezsiniz bunu savunma zorunda kalmam bile sizin ayıbınız olmalıdır.
Mutlaka tercümanlık bürolarına da sizin gibi serbest çalışanlar için piyasayı düşürüyor biz vergi veriyoruz onlar havale ile kazanç sağlıyor diye bakıyor olabilirler. Bu yüzden
tencere dibin kara seninki benden kara sözünü burada kullanmak gerekiyor.
Bu açıdan lütfen ucuz iş yapanlarla çalışmamak yada ucuz iş yaptırmak isteyenleri eleştirmek konularını bir kenara bırakıp önce iğneyi kendinize batırmayı deneyiniz.
Burada asla emeğe saygı göstermekle alakalı konu açmadım sizler buraya getirdiniz. Yorum yapabilirsiniz bende cevaplarım buna "laf gevelemek" yada "aksi görüş savunan arkadaşlara artık lütfen cevap vermeyiniz" deme cürretini size vermez forumun o zaman serbest platformun espirisi kalmaz. Cevap verme diyeceğinize karakter sayımının olumlu yönlerinden söz etseniz daha memnun olurdum bu konuda gerçekten bende aydınlanıp karakter sayılan tercümelerin tekliflerini değerlendirmek ve biraz daha kar etmek isterim.
Okulundan yetişenlere benim önerim ucuz gelebilir girişimci ve kazanca ihtiyacı olana uygun gelebilir zira şu an çalıştığımız arkadaşlar bir bölümünü geceden bu yana teslim etti 3 gün süreceğini belirtti bu şartlarda sadece benden 3 günde 120tl den ayda 1200 tl kazanç sahibi olacaklar bu sizi ilgilendirmez. Eğer iş yapar karşılığını alamazlarsa buraya çıkar yazarlar o zaman beni eleştirebilirsiniz.
Fiyat sizi tatmin etmeyebilir siz daha profesyonel olduğunuz için daha iyi çeviriyi daha yüksek fiyatla yapmak isteyebilirsiniz ama bu benim burada çözüm arayamayacağım anlamına gelmez. Burada ihtiyacı olan amatör birilerinin de para kazanamayacağı anlamına gelmez. Yoksa R10 da bu kategoride Tercüme büroları kuruldu da kaçak çalışanlarla mı mücadele mi ediyorsunuz ben nereye geldim farkında olmadan nelere sebep oldum bilmiyorum tek istediğim şu sitelerin tercüme edilmesi.
Diyorsunuz ya lafı gevelemek, ben olsam gerçekten bu konuya ve teklife bu kadar kafa yormaz "
adamda çok ucuza iş arıyor" diyerek geçer giderdim hiç lafa girmezdim.
Sizin
"bu fiyata olmaz
" demenizle r10 da çevirilerin fiyatlarında değişim olmayacak yine sizleri tanıyanlar sizlerle çalışacak memnun kalacak benimki sadece kendi bütçeme göre bir tekliftir saygı duyar geçer gidersiniz.
Ama bu konuda muhalefetiniz belkide kelime ve karakter hesaplarını alt üst etme sonucunu doğurmuş olabilir bu konu bu yönden belki de bundan sonra daha adaletli bir sayaç sistemine neden olabilir eğer böyle olursa da çok seviniriz zira karakter hesabı kelime hesabının yanında epey kötü görünüyor bu güne kadar fark etmemiştim.
Çevirmenlerden çiçek beklemiyorum ama işime karışmayıp işlerini yapsalardı daha iyi olacaktı konu döndü dolaştı nerelere gitti hiç gerek yoktu.
Yukarıdaki tüm arkadaşlara seslenmek istiyorum 1000 karakteri 8 TL olan bir çeviri normal midir? En önemlisi Karakter lemi Kelime ilemi hesaplanırsa emeğinizin karşılığını alabilirsiniz bunun ortalama ücretleri sizlerce ne olmalıdır bunu benim gibi bir çok kişide bilmek isteyebilir diye düşünüyorum.
Eğer tenezzül ederseniz bırakalım laf gevelemeyi unutalım benim "ölücü teklifimi". Ücretlendirmelerin nasıl olması gerektiğini siz profesyonellere göre yazarsanız ilgilenenleri aydınlatmış olursunuz.
Not: Gülşah hanım "650 facebook hesabı ve şifresi istiyorum" diye konu açmışsınız ben sizin emeğe saygınızdan korktum